International, Stiri

În Spania exploatările de gaze pot fi oprite, din cauza cutremurelor

Culmea este că exploatarea este în mare! Adică tot un fel de zonă „inundată” cu apă, ca după inundaţiile de la Izvoarele, Galaţi

cutremure spania

Guvernul spaniol a ordonat oprirea activităţii unei instalaţii submarine de stocare a gazelor, din cauza sutelor de cutremure înregistrate.

Cutremurele din ultimele zile din Spania ar fi fost provocate de un complex de stocare a gazelor, aflat în largul coastelor, au declarat oficiali din guvernul de la Madrid. Aceştia spun că la originea seismelor din delta Ebrului este o instalaţie submarină din Marea Mediterană. De fapt, Guvernul spaniol a recunoscut că de vină ar fi o instalaţie submarină de stocare a gazelor

În ultimele două zile au avut loc 20 de seisme de mică intensitate, dintre care două cu magnitudinea de 4,1. Experţii spanioli au anunţat că de la începutul lunii septembrie în regiunea Deltei Ebrului s-au înregistrat în total 300 de mici cutremure.

Ministrul Industriei, José Manuel Soria a declarat că se pare că există o legătură directă între injecţia de gaze în acest rezervor subteran situat în larg şi microseismele din ultimele zile. Pe 16 septembrie, guvernul spaniol a ordonat oprirea activităţii la complexul respectiv.

 

 

 

blank