Featured, International

Spania, devastată de inundații. Cinci oameni și-au pierdut viața

Cel puţin cinci oameni au murit în Spania din cauza inundaţiilor provocate de ploile severe care au lovit sud-estul ţării. Vremea pare că s-a stabilizat, dar apele încă nu s-au retras. Zeci de drumuri, tuneluri şi linii de tren sunt încă inundate. 3.500 de oameni au fost evacuaţi din casele lor, ameninţate de viituri. Armata spaniolă a intervenit în zonele calamitate ca să ajute echipele de intervenţie.

Zone întinse din sud-estul din Spania  sunt încă inundate, deşi ploile torenţiale s-au oprit după două zile. Mulţi oameni sunt în continuare blocaţi în casele înconjurate de ape, iar echipele de salvare pot ajunge la ei doar cu elicopterul. Pe alocuri, au căzut și 400 de litri de precipitații pe metrul pătrat, în doar 48 de ore, cantități de apă comparabile cu cele aduse de un uragan.

În oraşul de coastă Los Alcazares, unul dintre cele mai grav lovite de vremea rea, râurile formate pe străzi se varsă direct în mare. Plaja nu se mai vede.

Torentele au luat maşinile cu totul.

Şi în alte localităţi drumurile sunt acoperite ape.

Oamenilor nu le vine să creadă prin ce au trecut şi câte mai au de îndurat, până când situaţia va reveni la normal.

„Am mers să cumpăr pâine şi am văzut centrul oraşului acoperit de ape… Cum s-a întâmplat aşa ceva? E prima oară când văd asta…”, spune un localnic.

Autorităţile spaniole îi avertizează pe oamenii din zonele afectate că pericolul încă nu a trecut, deşi ploile s-au oprit. Râurile sunt încă umflate, iar noi viituri pot apărea oricând.

Sinistrații sunt îndemnați să nu încerce să plece cu mașinile, deoarece își riscă viața pe drumurile inundate.

spania , inundatii