Politic, Stiri

Şova: Partidul lui Iohannis face exact ca Băsescu. Dezinformează mediile externe pentru propriul interes

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, susţine că prin propunerea de OUG privind aleşii locali nimeni nu obligă primarii să treacă la un partid, ci prin acest act normativ aceştia au posibilitatea să decidă “ei pentru ei”. Într-un comunicat de presă, Şova acuză ACL că “lansează acuzaţii mincinoase şi dezinformează partenerii României”.

sova_01288500

“Pentru buna informare a opiniei publice, trebuie precizat că prin acea propunere de OUG nimeni nu obligă niciun primar să treacă la vreun partid. Tocmai acesta este principiul de bază al acestei măsuri: să permită aleşilor locali să decidă ei pentru ei. În fapt, cei care îi obligă pe primari să asume o direcţie politică pe care aceştia nu o doresc sunt tocmai indivizi precum Klaus Werner Iohannis şi colegii săi din conducerea PNL. Mergând pe linia de zbir impusă de Băsescu în PDL, dl. Iohannis vrea să îi oblige pe primarii aleşi sub sigla USL – şi pe cei care vor să meargă în proiectul Iohannis-Băsescu, dar şi pe cei care vor să respecte votul primit de la români în 2012 – să tragă la căruţa regimului Băsescu”, spune Şova într-un comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al PSD acuză PNL că dezinformează mediile externe pentru propriul interes politic intern.

“Partidul lui Iohannis face exact ce a făcut Traian Băsescu în 2012. ACL-ul lansează acuzaţii mincinoase şi dezinformează partenerii României! Domnul Iohannis şi acoliţii săi vor să facă, din nou, rău ţării. Acesta este şi motivul pentru care vor pierde alegerile, aşa cum au făcut cei din PDL, în frunte cu Băsescu, şi în 2012”, explică Şova.

Social-democratul afirmă că “traseismul real s-a produs deja, prin trecerea PNL în barca PDL/Băsescu”, la fel şi ‘trădarea votului, cei din PNL ignorând votul şi mandatul primit de USL de la cetăţeni’.

“Concluzia acestei zile este una extrem de tristă şi îngrijorătoare: Klaus Iohannis şi ACL promovează aceleaşi metode ticăloase folosite de Traian Băsescu în 2012. Ameninţă că vor minţi partenerii externi ai României. Cei din PNL uită, însă, că minciuni asemănătoare s-au îndreptat şi împotriva lor în 2012, atunci când oamenii regimului Băsescu, alături de care defilează acum în piaţa publică, minţeau la Bruxelles şi în întreaga Europă cu privire la milioane de voturi fraudate la referendum”, completează Dan Şova.