Politic, Stiri

Șova: IOHANNIS este un RISC pentru securitatea României

Purtătorul de cuvânt al PSD Dan Șova declară că prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis este “un risc pentru securitatea României”.

sova

Într-un comunicat remis vineri AGERPRES, Șova afirmă despre Iohannis că “susține dependența energetică de Rusia” și că “preia cu fidelitate discursul rusesc împotriva exploatării resurselor alternative de energie din România”.

“Securitatea României este direct proporțională cu capacitatea noastră de a ne asigura independența energetică. În timp ce Victor Ponta garantează că obiectivul independenței energetice a României va fi atins în următorii 5 ani, Klaus Iohannis susține dependența energetică de Rusia. Observ că Werner Iohannis, candidatul autoproclamatei Drepte din România, preia cu fidelitate discursul rusesc împotriva exploatării resurselor alternative de energie din România. Strategia lui Iohannis pentru România următorilor 5 ani este deosebit de periculoasă pentru că pune sub semnul întrebării securitatea națională. S-a întrebat candidatul Iohannis care ar fi repercusiunile unei creșteri exponențiale a prețului gazului rusesc asupra intereselor economice ale României ? “, declară purtătorul de cuvânt al PSD, potrivit comunicatului citat.

Dan Șova adaugă că românii trebuie să aleagă “cu foarte multă atenție”, pentru că viitorul României, securitatea națională și regională, “depind în mare măsură de zona de influență în care se plasează liderii noștri”.