Soțul
Actualitate, Featured

Soțul lui Anisie, pensionat de la DGA, numit consilier al viceprimarului Sector 2 cu atribuții de coordonator al Poliției Locale

Pensionat din cadrul Direcției Generale Anticorupție și trecut prin Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), ONG-ul lui Alexandru Cumpănașu, Adrian Anisie, soțul fostului ministru al educației Monica Anisie, a ajuns consilier al viceprimarului sectorului 2, Adrian Costache.

„Nu face anchete penale, dar, având în vedere că Poliția Locală este în coordonarea viceprimarului, am nevoie de experiența dumnealui pentru Poliția Locală”, așa a explicat viceprimarul Adrian Costache numirea lui Adrian Anisie pe lista consilierilor săi.

Costache a negat că numirea lui Adrian Anisie ar avea legătură cu faptul că Monica Anisie este șefa sa pe linie de partid, fiind președinta organizației PNL sector 2, acolo unde viceprimarul este secretar general adjunct, iar publicația ziare.com nota că acesta ar fi un apropiat al lui Anisie.

Înainte de numirea în funcția de consilier al viceprimarului sectorului 2, soțul lui Anisie a condus Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, structura teritorială a Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, de unde s-a pensionat.

În 2019, Adrian Anisie era anunțat de Alexandru Cumpănașu ca șef al Departamentului CNMR pentru Combaterea Infracționalității, poziție din care alături de reprezentanții Parchetului General ar fi trebuit să participe la realizarea Strategiei Naționale pentru Prevenirea și Combaterea Infracționalității.

blank