Iohannis
Actualitate

Soții Iohannis au făcut impresie în vizita din Portugalia. Ce ținute a ales Prima Doamnă

Zilele acestea, președintele României și soția sa Crmen Iohannis  se află în Peninsula Iberică, la invitația președintelui Marcelo Rebelo de Sousa.

Soare, arhitectură medievală, acorduri de fado și acel permanent aer de vacanță. Un weekend prelungit în Portugalia este mereu o idee bună, chiar și la nivel prezidențial. Și asta chiar dacă invitația primită de Klaus Iohannis implică treburi oficiale și discuții serioase.

Onorând invitația lansată de președintele Marcelo Rebelo de Sousa, Klaus Iohannis, însoțit de Carmen Iohannis, se află zilele acestea în Portugalia, pentru o vizită de stat de patru zile. Cuplul prezidențial a aterizat în Peninsula Iberică vineri, după reuniunea de la Granada, când șeful statului a participat, în calitate de invitat special, la reuniunea Grupului Arraiolos, găzduită de preşedintele Portugaliei la Palacio da Bolsa din Porto.

Pentru această întâlnire, Carmen Iohannis a ales să poarte un deux-pièces elegant, din brocart italian de mătase, într-o nuanță de bej cu roz pudrat – o creație a designerului ieșean Andreea Tincu, accesorizată cu geantă plic și pantofi escarpin albi.

iohannis

Sâmbătă, președintele României a fost primit oficial de omologul său portughez la Mănăstirea Ieronimilor. Ulterior, la Palatul Belem – sediul Administraţiei Prezidenţiale din Portugalia – , cei doi şefi de stat au avut discuţii despre războiul din Ucraina, ultimele evoluţii din Orientul Mijlociu, relaţiile bilaterale şi comunitatea de români din Portugalia.

Pentru dineul oficial de sâmbătă seară, Prima Doamnă a ales o rochie cu croi feminin, dintr-un material strălucitor într-o nuanță caldă de lila, semnată de designerul arădean Eli Lăslean, pe care a accesorizat-o cu un clutch negru și o pereche de pantofi negri cu baretă tip lanț.

imaginea

Duminică, Prima Doamnă și-a dorit mult să ajungă să viziteze și Fatima, celebrul loc de pelerinaj religios, faimos pentru viziunile și profețiile care ar fi avut loc în 1917, ca urmare a apariției Fecioarei Maria în fața a trei tineri păstori portughezi. Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie albă, cu croială dreaptă, fără mâneci și sandale cu toc gros, o ținută realizată tot de Eli Lăslean și adaptată temperaturilor de peste 30 de grade din Peninsulă.

imaginea

Astăzi, se încheie vizita cuplului prezidențial, cu ultimele întâlniri ale lui Klaus Iohannis cu premierul Antonio Costa şi cu membrii Parlamentului, urmate de o vizită la Palatul municipalităţii Lisabona, coordonată de primarul Carlos Moedas.

5

blank