Virgil Guran, liderul senatorilor PNL, a declarat, la o televiziune , că Diana Șoșoacă a abuzat de poziția de senator, iar șefa Comisiei Juridice, Iulia Scântei, a procedat legal atunci când nu a lăsat-o pe senatoarea în sală.

„Iulia Scântei a respectat regulamentul și legea. Eu am o anumită educație și nu vreau să cobor la chestii de genul ăsta. Dacă în felul asta credem că se va rezvola ceva în țara asta, e greșit. Vom rămâne săraci și nesatisfăcuți că nu avem o viață mai bună. Așa construim doar un scandal continu. Cu scandaluri de genul ăsta, ca „eu trebuie să intru, pentru că sunt ales și cine sunt”. Mare greșeală au făcut cei care au ales așa ceva. Mai important văd că e scandalul, decăt ca nu avem sistemul sanitar pus la punct”, a declarat Virgil Guran.

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a certat cu șefa Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scânteie. Șoșoacă a venit la audierea sa cu o mască transparentă, însă Scânteie nu a vrut să îi permită accesul în sală, deși avea nasul și gura acoperite așa cum cerea legea. După ce s-a dat la o parte din ușă, Șoșoacă a așteptat ca Scânteie să plece și a intrat în sală, alături de avocatul ei.

Senatoarea Diana Șoșoacă acuză că a fost lovită când încerca să intre în sală și a sunat la 112 pentru a reclama abuzurile la care susține că a fost apusă. Concret, Șoșoacă acuză că a fost lovită peste picioare când a încercat să intre în sală.

„Singurul ordin care spune cum arată mască că trebuie să îmi acopere nasul și gura. Majoritatea parlamentarilor poartă mască albastră. Le-am cerut să îmi arate certificatul de conformitate al măștilor. Să fii tu parlamentar și să vii să spui că o mască e conformă sau nu e încălcare a legii. Doar pentru că esti președinta Comisiei Juridice, să spui tu că nu e conformă, înseamnă un abuz. E greu să înțeleagă aceste legi și e greu de crezut că poate conduce Comisia Juridică. A încercat să cheme jandarmii să ne dea afară și a vrut să interzică intrarea avocatului meu în sală”, a declarat Șoșoacă.