Actualitate, Stiri

Sorin Urziceanu arestat pentru trafic de migranţi

Bărbatul care i-a vândut otravă Mădălinei Manole, arestat de poliţişti

madalina_manole_82501200

 Sorin Urziceanu, bărbatul care i-a vândut Furadan Mădălinei Manole, a fost arestat preventiv într-un dosar de trafic de migranţi, după ce a fost prins în timp ce transporta cu maşina doi irakieni care voiau să treacă fraudulos graniţa în Arad, în acest dosar fiind arestate alte două persoane.

 Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, a declarat că Sorin Urziceanu (36 de ani) şi alţi doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de către judecătorii Tribunalului Timiş, după audieri maraton.

 „Audierile au început, vineri, în jurul orei 6.00, şi s-au încheiat târziu în noapte (n.r. – în noaptea de vineri spre sâmbătă). În urma audierilor, Sorin Urziceanu şi alţi doi bărbaţi au fost arestaţi pentru 29 de zile”, a declarat Mircea Andreş.

Potrivit sursei citate, acuzaţiile care li se aduc celor trei sunt aderare la grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

sorin urziceanu

Sorin Urziceanu, în vârstă de 36 de ani, a fost prins, vineri dimineaţă, la vama Turnu, din Arad, în timp ce transporta, cu maşina persoanală – un taxi – spre frontiera româno-maghiară, doi irakieni care urmau să treacă fraudulos în Ungaria.

Potrivit anchetatorilor, cei doi irakieni au fost racolaţi dintr-un centru de transfugi din Bucureşti şi voiau să ajungă în Spaţiul Schengen. Pentru a ajunge în Ungaria, irakienii ar fi plătit câte 200 de euro, jumătate din bani revenindu-i lui Sorin Urziceanu.

La intrarea la audierile de la DIICOT Timişoara, Sorin Urziceanu, a declarat că este vorba despre lipsă de colaborare între Poliţia de Frontieră din Arad şi cea din Timişoara.

„Nu e vorba de niciun ban, o să vă spun imediat după ce îmi dă drumul. Este vorba de lipsa de colaborare între Poliţia de Frontieră de la Arad şi Timişoara. A fost o cursă de taxi şi o să vă spun când ies”, a declarat Sorin Urziceanu.

Sorin Urziceanu lucrează ca taximetrist în Timişoara.

Până în prezent, anchetatorii au stabilit că din reţeaua de trafic de minori fac parte un bărbat din Costa Rica şi un cetăţean senegalez, care îi racola pe transfugi, însă cercetările continuă.

Conform anchetatorilor, acesta este cel de-al doilea caz în care este implicat Sorin Urziceanu. În urmă cu câteva săptămâni, alţi şapte transfugi au fost transportaţi spre punctul de trecere a frontierei Cenad, din judeţul Timiş.

Membrii reţelei sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Cristian Sorin Urziceanu a fost condamnat, în 6 septembrie 2011, de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole în 14 iulie 2010, chiar de ziua ei de naştere. (I.G.)

 

 

blank