Actualitate, Featured

Sorin Roșca Stănescu dezvălui planurile lui Ghiță: ”Noua televiziune a lui Sebastian Ghiță”

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu este de părere că Sebastian Ghiță va încerca din răsputeri să se opună extrădării și mai mult de atât, acesta va încerca să-și facă o nouă televiziune.

”Zi de zi, aflăm noi detalii care definesc adevăratele intenții ale lui Sebastian Ghiță. Ultimele de acest fel demonstrează că el este hotărât să se opună extrădării și să își continue, la un nou nivel, dezvăluirile împotriva celor care au confiscat statul de drept.

Sebastian Ghiță a ales să fie apărat, la Belgrad, de unul dintre cei mai faimoși avocați sârbi. Ceea ce înseamnă nici mai mult, nici mai puțin că, prin demersurile sale, se va opune din răsputeri, utilizând toate argumentele juridice, solicitării de extrădare formulate de Ministerul Român al Justiției. În acest sens, nu este deloc exclus să inițieze și o operațiune pentru a obține azil politic. În oricare dintre variante, Sebastian Ghiță își cumpără timp. Iar cumpărarea de timp înseamnă că își creează posibilitatea de a continua seria dezvăluirilor întrerupte prin fuga din țară, până când unii dintre dușmani săi de moarte din sistem vor fi eliminați. Tocmai în urma informațiilor pe care el le va furniza. La fel cum s-a întâmplat cu Florian Coldea sau cu procurorul DNA, Mircea Negulescu, zis Portocală, de la Ploiești.

O informație oficială de la nivelul parchetului din Belgrad sugerează și posibilitatea ca, până la soluționarea cauzei, care poate dura foarte mult, Sebastian Ghiță să fie pus în libertate cu anumite restricții. În mod cert, va avea restricția de a nu părăsi țara, poate nici orașul Belgrad, dar este posibil și un arest la domiciliu. În acest sens, Sebastian Ghiță are nevoie de o locație. Din informațiile pe care le avem, el a cumpărat un imobil sau urmează să îl achiziționeze foarte curând.

Acest imobil va permite justiției de la Belgrad să îl scoată de după gratii, în condițiile în care va putea fi și în continuare supravegheat. Iar lui îi va permite să își transforme noua casă în platou de filmare. La Belgrad, Sebastian Ghiță va avea încă o televiziune. Aproape fără costuri. Pentru că este relativ simplă și necostisitoare deplasarea, acolo, a unui player aparținând România TV, cu ajutorul căruia, zilnic, Sebastian Ghiță poate face dezvăluiri și poate participa la dezbateri. Regimul eventual al unui domiciliu forțat nu îl împiedica să primească, acolo, persoane sau reprezentanți ai presei. Scandalul Sebastian Ghiță va fi, cu certitudine, din ce în ce mai mediatizat și în Serbia, unde cazul său va începe să facă rating.

În rest, mai fac precizarea că declarațiile lui Traian Băsescu despre Sebastian Ghiță trebuiesc citite, obligatoriu, într-o cheie inversă. Realitatea este că persoana care ar trebui să se teamă cel mai mult de consecințele dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță este chiar Traian Băsescu. Din simplul motiv că acesta nu are cum să fie străin de întreaga operațiune prin care instituțiile democratice ale statului au fost confiscate de câțiva reprezentanți ai instituțiilor de forță. În definitiv, o atare confiscare a fost în folosul direct al lui Traian Băsescu. Cel puțin cât timp acesta a funcționat ca președinte. De aceea, atunci când Traian Băsescu spune că președintele Klaus Iohannis ar trebui să-i garanteze lui Sebastian Ghiță siguranța vieții – ceea ce Iohannis, constituțional, nu poate să facă -, el, de fapt, îi atrage atenția lui Sebastian Ghiță că sistemul cu care el a intrat în conflict îl poate lichida.”