“Privesc cu încredere către candidații stângii pentru PE”

 oprescu

Alianța forțelor de stânga are menirea și puterea de a coagula în jurul ei tot ce este mai bun în societatea românească, a declarat sâmbătă primarul Capitalei, Sorin Oprescu, arătând că privește cu încredere către candidații stângii pentru Parlamentul European.

“Cred că alianța forțelor de stânga are menirea și puterea de a coagula în jurul ei tot ce este mai bun în societatea românească. Privesc cu încredere către candidații stângii pentru PE. Am convingerea că ei vor reprezenta țara așa cum se cuvine, își vor face treaba cu seriozitate și responsabilitate pentru bunul mers al Europei, nu ne vor dezamăgi și ne vor face să fim mândri de ei. Suntem în Europa, avem suportul UE în demersurile noastre, iar UE se poate baza pe noi. Suntem parteneri serioși ai Europei. Vă doresc succes în alegerile europarlamentare și realizarea obiectivelor României și ale Europei”, a spus Oprescu, la evenimentul de lansare a candidaților Alianței PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare.

Oprescu a susținut în discursul său că nu mai vrea o ”Românie neagră”. “Nu mai vreau o Românie neagră, otrăvită, umilită, dezbinată și îngenuncheată. Să terminăm odată cu războiul distrugător și păgubos al românilor, contra românilor. Mai mult ca oricând avem nevoie de curaj, echilibru și înțelepciune. Avem nevoie de solidaritate, de demnitate, de cinste și muncă în folosul țării. Avem nevoie de unitate, consens și reconciliere națională. Cel mai important proiect politic al întregii națiuni este proiectul România, o Românie a cetățenilor ei renăscută, dinamică, vie, o Românie pozitivă și normală”, a arătat primarul Capitalei.

El a recunoscut că din PSD își trage rădăcinile și niciodată nu o să se dezică de acest lucru, subliniind că stânga din România are un potențial valoros.