Actualitate, Stiri

Sorin Oprescu salveaza mamele si copiii

Sorin Oprescu salveaza mamele si copiii

 blankPrimarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat astazi, in sfarsit, primul sistem complet de servicii sociale pentru prevenirea, combaterea si recuperarea victimelor violentei domestice. Din pacate multe femei dar si multi copii, prea multi copii, au fost nevoiti sa sufere batai crunte datorate violentei domestice pentru ca in sfarsit sa se ajunga la un astfel de plan. 

Centrul a fost deschis astazi, 25.11.2012, avand o capacitate de 18 locuri oferind si consiliere juridica, psihologica, asistenta sociala dar si servicii de masa si cazare pe perioade cuprinse intre 72 de ore si 30 de zile. 

”Violenta domestica este un fenomen pe care nu-l putem anihila cu usurinta. Tine si de cultura care, de multe ori, fie nu exista, fie este alterata in cele mai multe cazuri, asa cum o demonstreaza studiile, de alcool. De aceea, noi, ca municipalitate, trebuie sa depunem toate eforturile pentru a le ajuta pe femeile agresate si pe copiii lor.”, a spus Sorin Oprescu.


Deasemenea Primaria mai pune la dispozitie, pe langa acest centru, si alte doua apartamente protejate, plus 30 de locuri intr-o casa pusa la dispozitie de Asociatia Adra unde victimele pot locui pana la 180 de zile.

„Din pacate, numarul solicitarilor de ajutor este, in Capitala, destul de mic pentru ca femeile nu-si cunosc drepturile, nu au informatii despre legislaţia care le poate proteja si nici nu sunt la curent cu serviciile pe care municipalitatea le ofera. De aceea, pe langa numarul de telefon al DGASMB( 0213142315) unde pot fi sesizate cazurile de violenta, punem la dispozitie un numar de telefon gratuit, 0800821218, unde aceste femei  pot obtine informatiile de care au nevoie, precum si adresa de e-mail: ajutor@adra.ro.”, a mai declarat Primarul Sorin Oprescu.

blank