Actualitate

Sorin Oprescu recunoaste ca va candida in 2016 pentru al treilea mandat la Primarie

Ludovic Orban, care a recunoscut recent ca isi va anunta candidatura pentru Primaria Capitalei la alegerile din 2016, stie deja care este unul dintre contracandidatii sai: este vorba despre actualul primar general, Sorin Oprescu, cel care nu are deloc de gand sa se retraga. Sorin Oprescu a declarat, marti, ca se gandeste sa candideze pentru a treia oara la Primaria Capitalei si a avuut si o justificare pentru decizia sa, el sustinand ca mai are proiecte de încheiat și ”daca bucurestenii sunt de acordm voi candida din nouu. Vor, bine, nu vor, bine, asta este.Da, in principiu da, pentru ca am o ambitie in bine: sa termin tot ce mi-am propus”, a declarat Sorin Oprescu la ZF Live, intrebat fiind daca va candida pentru al treilea mandat la anul.
 
Sorin Oprescu
 
Pentru cei care cunosteauu deja faptul ca Oprescu le-a promis sefilor PSD ca va candida din nou, nu a fost o surpriza anuntul facut azi de acesta si anume ca vrea un al III-lea mandat , adica o candidatură independentă dar cu sprijinul PSD. Edilul Capitalei a spus ca nu are nevoie de sondaje pentru a lua o decizie. “Eu am bunul simt al meu, nu am nevoie de sondaje”, a subliniat el, reamintind ca peste o luna se implinesc 7 ani de cand este primar general, perioada in care “s-au facut o serie intreaga de lucruri”, desi Oprescu a admis ca exista si”neimpliniri. Important e ca nu m-au auzit 7 ani sa stau sa ma cert, sa arat cu degetul. Am tacut, mi-am vazut de treaba mea, nu i-am mai plictisit cu scandaluri si s-au facut lucruri. Parerea mea de rau e ca nu s-au facut mai repede”, a adaugat Sorin Oprescu.
In context, primarul general s-a aratat nemultumit ca a auzit “niste idiotenii lansate de catre structuri de control ale statului” referitoare la unele aspecte din activitatea Primariei Capitalei. “Curtea de Conturi, dar nu numai, si la altii, ca la noi controleaza toata lumea”, a continuat el cu mai multe exemple.
Intrebat care dintre primarii de sector care ar intra in lupta electorala cu el ( aluzie la Cristian Popescu Piedone despre care se stie ca intentioneaza sa candideze) la anul ar avea sanse mai mari, Sorin Oprescu a evitat sa raspunda. “Nu stiu ce sanse au ei, eu am barometrul meu. Cand ma duc pe strada, mi-e clar. Cand ala se uita pe langa tine, ceva nu e in regula, cand ala se uita la tine si zambeste, e bine”, a declarat edilul sef.