Politic, Stiri

Sorin Oprescu lui Ponta: Să nu uiți când vei ajunge președinte să fii de partea celor cârmuiți

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă că România are nevoie de un “altfel” de președinte, exprimându-și convingerea că Victor Ponta este “omul care trebuie” pentru această funcție.

ponta

    “România are nevoie de un altfel de președinte, care să-și iubească țara și poporul, un președinte cu echilibru și înțelepciune, bun simț, educat și care să înțeleagă nevoile semenilor săi. (…) Eu unul am credința certă, fără dubii, că Victor Ponta este omul care ne trebuie și în general țara are nevoie”, a afirmat Oprescu, la lansarea candidaturii lui Victor Ponta la Președinție, de pe Arena Națională.

El i-a transmis lui Ponta că atunci când va ajunge la conducerea țării să nu uite să fie de partea celor “cârmuiți”. “Să nu uiți când vei ajunge la conducerea acestei țări, când vei depune jurământul, (…) călăuza să-ți fie — să fiu mereu de partea celor cârmuiți”, a spus Oprescu.

Primarul general a catalogat lansarea candidaturii lui Ponta drept începutul unui nou drum. “Nu este o simplă lansare de candidat, este mult mai mult, este ziua unui început de nou drum corect, sănătos, concret și adevărat spre o Românie puternică, dezvoltată și demnă, o Românie așa cum merită să fie și așa cum și-o doresc toți cetățenii de bună credință”, a adăugat Oprescu.

El a arătat că nu vorbește în calitate de primar general, medic sau om politic, ci ca un simplu cetățean și că, deși în România în ultimii 25 de ani s-au realizat multe lucruri, țara noastră este încă departe de ceea ce ar trebui să fie.

    “Sunt 25 de ani de când voința populară a decis fără echivoc și ireversibil să schimbe sensul și direcția României spre democrația reală. S-au făcut multe, și bune, și rele, dar se putea face mai mult și mult mai bine, din păcate, suntem departe de ceea ce ar trebui să fie. Avem încă de rezolvat probleme grave și complexe, avem încă sărăcie, venituri mici pentru majoritatea populației, locuri de muncă insuficiente, servicii insatisfăcătoare, condiții încă departe de normalitate”, a afirmat Oprescu, punctând că “populația este derutată și dezamăgită” și că de “mult prea multe ori credibilitatea României a fost afectată”.

Primarul Capitalei a susținut că ceea ce este mai trist și mai dureros este existența unei societăți dezbinate și dominate de cinism, de interesul individual sau de grup în detrimentul interesului general.

    “Nu se mai poate continua așa, avem nevoie de un suflu nou, decizii concrete, reconciliere națională. Există un potențial enorm în România”, a declarat el.

Oprescu a subliniat că victoria adevărată pentru Victor Ponta va fi la sfârșitul mandatului de la Cotroceni, dacă va fi ales președinte.

    “Dragă Victor, eu, cetățeanul Sorin Mircea Oprescu, cred că ai capacitatea, inteligența, puterea și integritatea, dragostea și devotamentul de a reda țara oamenilor ei, așa cum ei și-o doresc. Am convingerea că ai maturitatea să iubești neamul acesta care poate da speranța în viață acestui popor. Când câștigi alegerile nu aceasta va fi victoria. Victoria adevărată va fi peste 5 sau 10 ani, la sfârșit de mandat, când nu i-ai dezamăgit pe cei care te-au ales și pe cei care nu te-au votat”, a spus primarul Capitalei. El i-a urat lui Ponta să-și termine mandatul de președinte respectat.