Două partide de dreapta, unite, nu pot găsi candidați viabili pentru Capitală, în condițiile în care electoratul din București a fost întotdeauna un electorat de dreapta. Cel puțin, pentru sectorul 3, Cătălin Predoiu recunoaște că nici nu are cum să identifice vreun câștigător, în fața actualului primar, Robert Negoiță. poate pe cineva care nu are mamă nu are tată și nici nu are nimic de pierdut, spune Predoiu. Adică, pe cineva care să se sacrifice, să-și asume un eșec previzibil, să nu fie deranjat a fi doar ”candidat de serviciu”. În sectorul 3, patru politicieni au fost aruncaţi în lupta internă, poate, poate, vreunul va reuşi, dacă nu să-l bată pe Robert Negoiţă, măcar să scoată un procent mai de Doamne ajută. Florin Alexe, Eugen Nicolăescu, Cristian Tudorache şi Inocenţiu Voinea nu îi conving deloc pe alegători, oricare dintre ei obţinând sub 20% din sufragii, conform sondajului. În sectorul 3, lupta este dominată de actualul primar, Robert Negoiţă, care ar obţine 75%, conform sondajului făcut chiar de adversarii săi.

Partidul Naţional Liberal a comandat un sondaj de opinie ca să vadă pe cine va arunca în lupta pentru primăriile de sector. În ceea ce priveşte fotoliul de primar general, lucrurile sunt clare: Ludovic Orban l-a înlocuit pe Cristian Buşoi şi este, în acest moment, candidatul oficial al liberalilor.

În sectorul 1 au fost măsuraţi deputaţii Diana Tuşa şi Alexandru Nazare. Conform sondajului, Tuşa are 35% în preferinţele de vot, iar Nazare, 30%. În sectorul 2, liberalii şi-au măsurat candidaţii în raport cu actualul primar, Neculai Onţanu (UNPR). Dacă în luptă ar intra deputatul Cristian Popescu şi Neculai Onţanu, liberalul ar obţine 32%, în timp ce actualul primar ar lua 50%. Dacă liberalul Adrian Neacşu ar fi contracandidatul lui Onţanu, acesta ar obţine 29%, iar actualul primar şi-ar păstra procentul de 50%. 

În sectorul 4, clasamentul candidaţilor liberali este strâns. Marius Rogin ar obţine 34%, Honorius Prigoană ar lua 33%, în timp ce actualul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava, ar strânge 32% din voturi. Având în vedere diferenţele mici dintre candidaţi, decizia va fi luată de conducerea PNL inclusiv pe baza altor date din sondajul extins. Decizia ar putea răsturna clasamentul dacă ţinem cont că Sava, deşi cel mai slab cotat, are mulţi susţinători în partid.

În sectorul 5, cel mai bine plasat candidat al liberalilor este deputatul Ovidiu Raeţchi, cotat la 28% din intenţiile de vot. Liberalii l-au măsurat pe primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, care ar obţine 33%.

În sectorul 6, independentul Ştefan Florescu este cotat la 29%, în timp ce deputatul Răzvan Mironescu are 20%. În acelaşi timp, candidatul PSD, Gabriel Mutu, este cotat la 21%. În sectorul 6, PNL are un alt tip de hadicap, din cauza actualului primar penelist Rareş Mănescu, cel supranumit primarul invizibil.