Klaus Iohannis
Politic

Sondaj INSCOP: Președintele Klaus Iohannis a pierdut încrederea populaţiei! Este considerat principalul vinovat de crezei politice

Președintele Klaus Iohannis s-a prăbușit în sondaje. El a ajuns la cel mai scăzut nivel al încrederii, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Social Democrat, în perioada 15-25 octombrie 2021. Mai multe greșeli făcute în ultimele luni l-au adus la această situație critică.

De la președintele care a câștigat alegerile din 2019 cu un scor zdrobitor, de 67%, Klaus Iohannis a ajuns să fie considerat vinovat de actuala criză politică. 26% dintre românii care au răspuns sondajului spun că Iohannis este principalul vinovat pentru criza în urma căreia a fost demis Guvernul Cîțu. Președintele este urmat de USR, cu 20 de procente și PNL – 16 procente.

Sondaj Inscop:

PSD a urcat fulminant în preferințele românilor PSD se află în topul preferințelor românilor, într-un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Social Democrat, în perioada 15-25 octombrie 2021. Formațiunea condusă de Marcel Ciolacu ar câștiga detașat alegerile, dacă ar avea loc duminica viitoare, cu peste 35%. PNL se situează pe locul al doilea, la mai bine de 10 procente, în timp ce poziția a treia este ocupată de AUR, cu aproape 14% din procente. USR este abia pe 4, cu 12%.

PSD a urcat fulminant în preferințele românilor, în timp ce PNL pierde tot mai mult din încredere, fiind văzut ca fiind principaul responsabil pentru „degringolada”politică actuală. Guvernul e tras la răspundere de români, care nu mai au încrederere că PNL poate duce la îndeplinire promisiunile din campanie.

Referitor la partidul care ar putea salva sistemul de Sănătate din România, respondenții consideră că PSD este partidul salvator, la o distanță de 9 procente de PNL și 20 de USR.

Klaus iohannis