Actualitate

Soluția Gabrielei Firea pentru problema traficului

Gabriela Firea a prezentat soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic în capitală.
”Un studiu recent arată ca Bucureştiul ocupa locul 6 într-un top mondial al oraşelor cu cele mai mari probleme de trafic. Conform acestui studiu, la o călătorie zilnică de 30 de minute cu maşina prin oraş, în Bucureşti s-au înregistrat 103 ore de întârziere, cumulat într-un an.

În calitate de primar general, pe lista mea de priorități se va regăsi descongestionarea traficului prin managementul inteligent al semaforizării, îmbunătățirea drumurilor și aducerea transportului în comun la standarde europene, astfel încât să devină o alternativă viabilă la folosirea autoturismelor.

Primul pas îl vom face intrând în programul global Waze Connected Citizens care oferă autorităților informații în timp real cu privire la trafic, gropi, accidente, ambuteiaje. Mii de utilizatori raportează în mod constant despre trafic, pericole, condițiile drumurilor și vreme. Aceste date sunt preluate direct de la oamenii care conduc zi de zi și sunt agregate și analizate de Waze, și pot fi folosite pentru optimizarea timpilor de așteptare la semafoare sau pentru coordonarea mai eficientă a mijloacelor de transport în comun. Este nevoie doar de prelucrarea acestor date cu ajutorul unui soft dedicat, care poate fi realizat pe plan local, date fiind resursele consistente pe care le avem în acest domeniu.

La începutul săptămânii viitoare voi discuta soluțiile noastre pentru aceste probleme împreună cu specialiști din domeniu și reprezentanți ai societății civile.”

blank