Soldații Rușii
International

Soldații Rușii mobilizați în regiunea Sverdlovsk, plini de păduchi și bolnavi de Covid: „Toată lumea umblă scărpindându-se tot timpul”

Iarna oprește avansul lui Putin în Ucraina. Soldații Rușii mobilizați în regiunea Sverdlovsk se plâng că s-au îmbolnăvit de COVID-19, stau în condiții mizerabile și traiesc în focare de infecție. Mai exact, este vorba trupele din zona de antrenament din Elanskii Training Area, la 129 km de Ekaterinburg: pe partea estică a Urali.

Aici ar exista o un focar de infecție masiv, pe care medicii nu reușesc să-l oprească din cauza lipsei de echipamente și medicamente. Acest lucru a fost raportat de organizația de știri independentă rusă SOTA. De ce s-ar răspândi virusul atât de repede? Acesta ar putea fi rezultatul condițiilor supraaglomerate și insalubre în care sunt staționați militarii.

„Medicilor locali nu li se asigură echipamentul minim necesar, iar pacienților nu li se asigură medicamente. Astfel, medicii cer prin voluntari să le cumpere 3 fonendoscoape profesionale [un tip de stetoscop]. Și voluntarii colectează medicamente dintr-o listă largă care include nu numai remediile obișnuite pentru răceli, cum ar fi picăturile nazale și pastile pentru gât, ci și analgin, amoxicilină, drotaverină (NO-SPA), lidocaină etc. Autoritățile nu recunosc și nu comentează bolile celor mobilizați”, scrie SOTA.

Soldații Rușii: „Păduchii mă mănâncă de viu, sunt epuizat!”

Nu este prima dată când sunt semnalate probleme de sănătate la Elanskii. Un focar masiv de păduchi în rândul mobilizaților a fost raportat în perioada octombrie-noiembrie, potrivit hotnews.ro

„Păduchii mă mănâncă de viu, sunt epuizat. Toată lumea umblă scărpindându-se tot timpul. Nu există suficiente spații de spălat, deoarece tabăra militară nu a fost proiectată pentru un număr atât de mare de oameni. Uneori reușim să ajungem la o înțelegere cu localnicii care își închiriază băile la oră. Oamenii se reunesc în grupuri, își pun banii în comun și merg la baie”, a spus un militar rus.

Ulterior, se pare că Soldații Rușii a fost montată o instalație mobilă pentru duș după ce focarul de păduchi a fost raportat de mass-media.

Trei bărbați mobilizați ar fi murit la Elanskii în urma unor probleme de sănătate: unul a avut un infarct, altul a murit de ciroză hepatică și un al treilea s-a sinucis. Aceasta a fost pusă pe seama că nu au fost efectuate controale medicale obligatorii ale mobilizaților.

blank