Şoigu
International

Şoigu s-a prefăcut că vizitează linia frontului. Unde a fost, de fapt, ministrul rus al apărării

„Vizita” pretinsă a ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, pentru „înaintarea poziţiilor ruse” în Ucraina s-a dovedit a fi la mai mult de 80 de kilometri distanţă de linia frontului în Crimeea ocupată de Rusia, a informat RFE/RL.

Şoigu a susținut că a inspectat „pozițiile avansate ale Rusiei” în părțile ocupate de ruși din Ucraina pe 18 decembrie, scrie kyivindependent.

Atașând un scurt videoclip cu Shoigu într-un elicopter militar, Ministerul rus al Apărării a susținut că a vorbit cu trupele despre evaluarea actuală a câmpului de luptă „în prima linie” și la un „post de comandă”.

Citând informații cu sursă deschisă, RFE/RL a spus că tranșeele din videoclipul presupusei vizite a lui Șoigu au fost localizate în satul Armiansk din Crimeea ocupată de ruși.

Șeful statului major rus a fost rănit în Ucraina

Valeri Gherasimov, șeful statului major rus, ar fi fost rănit lângă Izium, în regiunea Harkov, în luna mai, potrivit publicației Unian.

Valeri Gerasimov, 66 de ani, a fost trimis în Ucraina de către Vladimir Putin pentru a impulsiona trupele ruse, puternic demoralizate după victoriile modeste, opținute cu pierderi grele.

Însă Gerasimov ar fi fost rănit la piciorul drept, fără fractură osoasă.

blank