Poliţiştii Brigăzii Rutiere au reţinut un bărbat de 47 de ani, din Bucureşti, bănuit că a lovit cu maşina joi o fetiţă de 9 ani, care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni de pe strada Luica, după care a fugit de la locul accidentului. Suspectul nu are permis de conducere.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei au anunţat că, în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, au reţinut un bărbat de 47 de ani, din Bucureşti.

“Din probatoriul administrat ìn cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că acest bărbat, în ziua de 12 aprilie, în jurul orei 12.00, färă a poseda permis de conducere, a lovit cu autoturismul la volanul căruia se afla, o fetiţă de 9 ani, angajată în traversare pe trecerea de pietoni, după care a fugit de la locul accidentului. Minora, rănită grav, a fost transportată de urgenţă la spital, diagnosticul fiind de fractură de gambă şi contuzie toraco-abdominală”, se arată într-un comunicat de presă al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

 

Timp de 24 de ore, zeci de poliţisti ai Brigăzii Rutiere, dar şi din alte structuri ale Poliţiei Capitalei au încercat să-l identifice şi să-l prindă pe şofer.

Cu toate că că numărul de înmatriculare al maşinii a fost aflat repede, identificarea şoferului a fost îngreunată de faptul că autoturismul a fost vândut şi revândut de aproximativ 10 ori, fără ca proprietarii să îl înscrie. Transferul succesiv de proprietate a fost consemnat în documente de mână, arată anchetatorii.

Mai mult de atât, unii din cei care au cumpărat acest autoturism la un moment dat nu domiciliază in Bucureşti, ci in alte judeţe.

Vineri, în jurul prânzului, maşina a fost identificată pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei.

“S-a efectuat cercetarea autovehiculului, răstimp în care alte echipe de poliţişti continuau verificările în vederea depistării persoanei care l-a condus. În acest mod a fost identificat bărbatul de 47 de ani, care a fost condus la audieri şi ulterior reţinut. Urmează ca acesta să fie prezentat magistraţilor pentru a se pronunţa”, potrivit sursei citate.

Bărbatul este acuzat de trei infracţiuni, respectiv vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Surse din Poliţie au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul are mai multe condamnări pentru furturi şi conducere fără permis, având de asemenea şi dosar penal în Germania pentru că a condus fără a avea permis de conducere.

La acest moment fetiţa este în afara pericolului, acasă, dar pentru o perioadă va rămâne imobilizată din cauza rănilor suferite.