Social

Soferi – Atentie la anvelopele de iarna!

Soferi – Atentie la anvelopele de iarna!

blank

Multi dintre soferi sunt tentati sa cumpere anvelope la mana a doua sau unele slab calitativ si atunci pot exista probleme in acest sens. Este foarte important ce anvelope sunt folosite pentru ca unele slabe pot ridica probleme pe soseaua inghetata. Iata ce anume trebuie evitat.

Una dintre problemele majore pe care trebuie sa le evite soferii sunt derapajele pe gheata, de aceea este important ce fel de anvelope sunt folosite. Expertul in domeniu, Titi Aur, vorbeste despre aceasta situatie : „In momentul in care masina derapeaza, ar trebui sa si accelerezi usor si sa contravirezi”. Pe un carosabil acoperit cu gheata, soferii care au cauciucuri cu aderenta slaba trebuie sa redreseze masina prin alte manevre.”, referindu-se la faptul ca anvelopele slabe pot determina soferii sa foloseasca si alte manevre de redresare a masinii. 

Expertii in domeniu recomanda anvelope deja testate pentru vreme rea. O alta recomandare ar fi umplerea rotilor cu azot pentru ca asa ele devin mai rezistente, deasemenea anvelopele all-season nu sunt recomandate pentru ca nu sunt tocmai potrivite pentru timpul de iarna. „Un cauciuc all-season se va uza foarte repede vara si nu vom avea aderenta foarte buna. Iarna nu se va uza, dar, in schimb, nu vom avea nici aderenta buna”, mai precizeaza pilotul de curse, Titi Aur. In alte tari aceste tipuri de anvelope sunt chiar interzise ( Canada sau alte tari nordice), pe de alta parte in acest an preturile au fost scazute de catre comercianti si cele mai ieftine anvelope au ajuns si la 50 de ron.

blank