Actualitate

Șocant! Statul Islamic a trimis aproximativ 600 de kamikaze în Europa

Statul Islamic a trimis în Europa aproximativ 600 de luptători antrenați special pentru a comite atentate teroriste. Se pare că toți acești luptatori au dezvoltat adevărate rețele asemenea celor din Belgia acare au pus la cale atentatul soldat cu peste 30 de morți și sute de răniți sau cel de la Paris.

Acest avertisment a fost făcut chiar de oficiali din domeniul securitatii, care susțin că ISIS detine un numar semnificativ de celule semi-autonome raspandite de-a lungul Europei. Tot aceștia au afirmat că si liderul atacurilor de la Paris ar fi intrat in Europa cu un grup de 90 de luptatori care s-au imprastiat in mai multe locuri.

“Prin capturarea de vineri a fugarului Salah Abdeslam nu au putut fi evitate insa atentatele de marti din Bruxelles, soldate cu 31 de morti si 300 de raniti.” Conform informațiilor, Salah Abdeslam ar fi creat o nouă grupare în Belgia după ce a fugit din Paris.

“Diferenta este ca in 2014, luptatorii Statului Islamic erau antrenati timp de doar cateva saptamani. Acum strategia s-a schimbat. Au fost formate unitati speciale, iar instructia dureaza mai mult. Obiectivul lor de acum nu este de a ucide cat mai multi oameni, ci sa organizeze cat mai multe operatiuni teroriste pentru ca inamicul sa consume cat mai multi bani”, a afirmat un oficial european de securitate.