Actualitate, Featured

Socant! Profesorul de la un liceu din Gorj, implicat intr-un viol

Conducerea ISJ Gorj a început o anchetă la Liceul Tehnologic Ţicleni, după ce un profesorul de sport a recunoscut că a fost condamnat într-un caz de viol, pe care susţine că nu l-a comis, şi într-un furt de produse de înfrumuseţare din Italia.

Conducerea ISJ Gorj i-a solicitat profesorului în vârstă de 49 de ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, să prezinte certificatul de integritate comportamentală. Dascălul a mers la Poliţie şi a solicitat documentul, urmând să primească rezultatul peste câteva zile.

Inspectorul general şcolar din cadrul ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, susţine că profesorul a mărturisit că a fost condamnat pentru un viol, însă susţine că nu l-ar fi comis el. Potrivit inspectorului, dascălul a prezentat la ISJ un cazier şi urmează ca, în câteva zile, să aducă şi certificatul de integritate comportamentală.

„El a venit şi mi-a povestit că fapta cu violul se întâmpla acum 31 de ani şi că el nu a fost violatorul, au fost alţi doi, care au luat opt ani, iar el a luat doar un an, a fost condamnat doar cu un an. În ceea ce priveşte Italia, spune că a fost şofer şi că a furat cu unii. A recunoscut, până la urmă, dar este doar ce spune el. Aşteptăm certificatul. Cazierul e curat. Aşteptăm rezultatul şi aşteptăm să se întoarcă şi directorul din proiect, facem anchetă la şcoală”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcela Mrejeru.

Potrivit acesteia, profesorul este încadrat la plata cu ora la Liceul Tehnologic Ţicleni.

„El nu este angajatul Inspectoratului Şcolar. Niciodată nu a avut hărtie de la ISJ. Nu este trimis de inspectorat, i s-au dat ore de către director, de către şcoală. Câteva ore are, nu are toată norma”, a spus Marcela Mrejeru.

Directorul liceului din Ţicleni, Mihai Istrate, se află în Italia, în cadrul unui proiect. Acesta nu a putut fi contactat telefonic de corespondentul Mediafax pentru a oferi un punct de vedere în acest caz. Nici profesorul de sport nu a fost găsit ca să comenteze acuzaţiile care i se aduc. Potrivit unor surse, cei doi sunt veri.

Jurnaliştii italieni au scris că, în 2010, bărbatul ar fi fost arestat după ce ar fi intrat într-un supermarket din Italia şi ar fi furat produse de înfrumuseţare şi câteva albume de muzică. Potrivit presei italiene, acesta a fost judecat şi condamnat la un an de închisoare şi două sute de euro amendă.