Featured, International

Șocant! O treime din populația unui oraș din Ecuador, infectată cu coronavirus

O treime din populaţia de 2,7 milioane de locuitori din Guayaquil, focarul epidemiei de COVID-19 şi capitala economică a Ecuadorului, a contractat noul coronavirus, a afirmat joi primarul acestui oraş-port, Cynthia Viteri, potrivit AFP.

“Am făcut un studiu statistic pentru a cunoaşte situaţia infecţiilor cu noul coronavirus COVID-19 în oraş. Pe bază ştiinţifică, el a indicat că 33% dintre locuitorii din Guayaquil au fost infectaţi”, a scris ea pe Twitter, informează AFP, citat de Agerpres.

Prima preocupare a primarului şi a echipei sale municipale “este de a fi atenţi la cei 67,3% dintre locuitorii (din Guayaquil) care nu au fost contaminaţi, pentru ca ei să nu ajungă victime ale virusului”.

Estimările provin de la rezultatele a 1.543 de teste efectuate de municipalitate, cu o fiabilitate de 95%, a precizat ea.

“Există o jumătate de milion de persoane infectate în oraş care, dacă se deplasează fără protecţie şi nu se izolează, pur şi simplu vor provoca un al doilea val de contaminări” în acest al doilea cel mai mare oraş din Ecuador, a declarat presei Cynthia Viteri, ea însăşi vindecată de boală.

Ecuadorul este una dintre ţările din America Latină cele mai afectate de noul coronavirus, cu aproape 30.300 de cazuri, dintre care 1.654 de decese. Autorităţile semnalează de asemenea alte 1.705 de decese care ar fi putut fi cauzate de aceeaşi boală.

Pentru Guayaquil, cifrele guvernului central vorbesc despre 8.900 de persoane contaminate.

Guvernul a anunţat luni că va desfiinţa o echipă de poliţişti şi militari creată la sfârşitul lunii marte şi însărcinată cu înlăturarea şi îngroparea cadavrelor persoanelor decedate la Guayaquil, din cauza prăbuşirii sistemului de sănătate şi serviciilor funerare.