O postare distribuită pe reţelele de socializare a şocat internetul. O copilă de doar 2 ani din Satu Mare a fost scoasă la vânzare.

Postarea care a şocat internetul. Anunțul era însoțit și de o fotografie cu o copilă care ținea în brațe o jucărie de pluș. Poliția a intervenit imediat.

Postarea care a şocat internetul. O fetiţă de doi ani jumate, scoasă la vânzare pe site-urile de anunţuri: ”Vând fată de doi ani jumate!”

Prețul celor care au publicat anunțul era de 2.459 de lei și, cel mai probabil, era negociabil. În anunţ se mai specifică faptul că este scoasă la vânzare o fată de doar 2 ani și jumătate, în Satu Mare, însă, dacă existau doritori și din alte zone ale țării, ”proprietarii” erau dispuși să o trimită prin curier.

Cei care au postat anunțul aveau și un motiv. Aceștia au menționat că nu pot avea grijă de ea. Bineînțeles, atașat textului era și o fotografie cu minora care ținea o jucărie în brațe.

„Colegii au făcut verificări la familia indicată în respectivul anunț. Oamenii nici nu știau despre ce e vorba. Nu este vorba o familie dezorganizată, care să nu aibă grijă de copii”, a explicat Alina Candrea, purtător de cuvânt IPJ Satu Mare, pentru Libertatea. „A fost, efectiv, o glumă a unor copii mai mari, care au cunoștințe informatice și care au fost lăsați nesupravegheați în posesia unui telefon mobil inteligent”, a completat Candrea.

Imediat, cazul a atras atenția reprezentanților inspectoratului județean de Poliție, Satu Mare, iar oamenii legii s-au autosesizat. Însă, când aceștia au discutat cu familia fetei, părinții au susținut că nu ei au redactat anunțul, pe motiv că sunt analfabeți.

Mai mult decât atât, aceștia au declarat că nu știau de existența anunțului. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că totul a fost, de fapt, o glumă a unor copii mai mari, care au cunoștințe informatice și care au fost lăsați nesupravegheați.

Aceștia au creat postarea de pe un telefon mobil inteligent. Într-un final, anunţul a fost şters.