Fapte de o cruzime ieșită din comun, săvârșite de doi indivizi, au îngrozit o întreagă comunitate la Brăila. Unul dintre ei a chinuit ore întregi doi pui de pisică, iar celălalt a aruncat animalele ucise pe liniile de înaltă tensiune ale CFR.

Revoltați, locuitorii din zonă au anunțat autoritățile care au deschis un dosar penal.

Atenție! Urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

“Pis, pis, pisss… Doamne, deci numai… Deci nu… Îs morți… Vai, vai de capul meu. Doamne…”.

Femeia care a sesizat autoritățile are grijă de animale abandonate.

Ea a aflat cu groază, de pe o rețea de socializare, despre cele două pisici atârnate de un cablu electric și a plecat să le caute.

Georgeta Olaru, asociație de ocrotire a animalelor la Brăila: “Ca într-un final să le vedem sus, suspendate de cablul de înaltă tensiune de la tren, amândouă erau moarte, o fetiță și un băiețel, o pisicuță neagră și un băiețel roșcățel. Un minor le-a închis în casă la el pe motiv că i-a intrat în casă și le-a dat altuia care are vreo 40 de ani, așa legate cu sârmă au fost chinuite să le arunce. Nu-mi justific cum de autoritățile din România lasă în libertate un om cu asemenea probleme, el reprezintă un pericol, astăzi omoară un animal, mâine poate viola o fetiță sau un băiețel ori o bătrână”.

Omul a decis să arunce bietele animale de pe un pod din apropierea gării. Alertați, pompierii împreună cu jandarmii au intervenit și au dat jos pisicuțele ucise.

În România, cei care chinuie animalele scapă cu sancțiuni ușoare 

Inspector Laura Belciugan, purtător de cuvânt IPJ Brăila: “Polițiștii sprijiniți de jandarmi au reușit să identifice un bărbat în vârstă de 42 de ani din Brăila bănuit de comiterea faptei. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere cu intenție a animalelor”.

În România se sancționează cu amendă sau pedeapsa cu închisoarea cruzimea împotriva animalelor.

Dar astfel de procse durează și făptașii scapă, de regulă, doar cu sancțiuni ușoare.