Featured, Life

Socant. Doi pinguini, amatori de sushi, arestaţi de poliţie

O pereche de pinguini de talie mică a fost surprinsă de mai multe ori săptămâna aceasta ascunzându-se sub un local specializat în vânzarea de sushi din gara Wellington, în plin centrul capitalei Noii Zeelande. A fost solicitată intervenția poliției, pentru a îndepărta păsările care, în mod evident, atrase de mirosul de pește, intenționau să-și facă acolo cuib.

Într-o postare amuzantă pe Facebook, poliția din Wellington anunța, luni, că cei doi pinguini „vagabonzi”, reținuți temporar, au fost puși în libertate în zona portului Wellington.

http://www.youtube.com

Pinguinii albaștri au fost prinşi şi plasaţi într-un adăpost asemănător unui cuib, în care au fost puse crenguţe şi iarbă, pentru a se simţi confortabil. Numai că, deşi pinguinilor părea să le placă noul adăpost, marţi dimineaţă păsările dispăruseră din nou, iar autorităţile de mediu din Noua Zeelandă erau îngrijorate că vor încerca să ajungă iarăși în centrul capitalei, riscând să fie călcate de maşini. Șoferilor li s-a recomandat să fie atenţi în zona portului şi a gării din Wellington, scrie Agerpres.

Circa 600 de perechi de pinguini și-au făcut cuib în zona portului Wellington. „Vom continua să vedem pinguini în centrul Wellingtonului şi în apropierea portului, pentru că unele păsări, mai aventuroase, caută zone noi pentru cuibărit”, a explicat cercetătorul Graeme Taylor. „Unii dintre aceşti pinguini vor intra în contact cu oamenii”, a mai spus el adăugând că acest lucru nu ar fi o problemă, dar există riscul ca păsările să fie călcate de maşini.