Featured, Life

Socant! Directorul unei clinici de fertilizare. A reusit, astfel, să devina tatăl biologic a 49 de copii

Testele ADN arată că Jan Karbaat, directorul unei clinici de fertilizare din Olanda, care a murit în 2017, și-a folosit sperma, în loc de cea a donatorilor, devenind tatăl biologic a 49 de copii născuți prin fertilizarea in vitro, scrie www.theguardian.com, potrivit Mediafax.

Jan Karbaat, care a murit în 2017, este tatăl biologic a 49 de copii născuți după ce femeile au vizitat clinica sa de la Rotterdam. Bărbatul a folosit, pentru procedurile de fertilizare in vitro, propria spermă, în locul donatorilor, anunță Defense for Children, organizație care se ocupă de protejarea drepturilor părinților și copiilor născuți în clinica medicului.

Rezultatele testelor ADN efectuate vineri dimineață la un spital din orașul sud-estic Nijmegen au arătat că 49 de copii sunt descendenți direcți ai doctorului Karbaat, au anunțat reprezentanții organizației.

“Rezultatele confirmă suspiciunile potrivit cărora Karbaat a folosit propria spermă în clinică”, au menționat reprezentanții Defence for Children.

Cazul controversat a devenit public, după ce o instanță olandeză a decis în februarie că rezultatele testului ADN ale lui Karbaat ar trebui puse la dispoziția părinților și copiilor pentru a-și face propriile comparații.

Înainte de moartea sa, Karbaat a recunoscut că a conceput cu sperma sa 60 de copii. Clinica a fost închisă în anul 2009, pe fondul unor nereguli.