Actualitate, Featured

Șocant! Bărbat condamnat pentru că a bătut un copil și l-a obligat să bea urină

Un bărbat din Iaşi a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, după ce a bătut un copil şi l-a obligat să bea urină. Bărbatul are de plătit şi 10.000 de lei daune morale, iar timp de cinci ani nu are voie să se apropie la mai puţin de 200 de metri de victima sa.

Bărbat condamnat pentru că a bătut un copil și l-a obligat să bea urină

Bărbatul a fost anchetat şi trimis în judecată după ce, pe Facebook, au apărut imagini cu acel copil în care se vede cum este bătut cu pumnii şi picioarele şi este obligat să bea urină.

Agresorul a fost condamnat de către magistraţii Judecătoriei Iaşi, ca primă instanţă, la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru loviri şi alte violenţe şi lipsire de libertate.

Incidentul a avut loc în luna octombrie 2018, când agresorul a intrat într-o sală de jocuri din Iaşi şi l-a determinat pe tânăr să meargă cu el acasă.

„Persoana vătămată a precizat expres că a acceptat să îl însoţească pe inculpat, pentru că s-a temut că, dacă se va opune, inculpatul îl va bate mai tare”, se arată în motivarea instanţei.

Potrivit sursei citate, tânărul a fost lovit în repetate rânduri.

„Inculpatul, în data de 24.10.2018, în jurul orei 23.00, a lipsit-o de libertate în mod ilegal pe persoana vătămată (…), în apartamentul situat în municipiul Iaşi, (…) unde, împreună cu minora (…), a lovit-o puternic pe persoana vătămată cu piciorul şi pumnul în zona feţei, precum şi cu palmele peste faţă şi peste cap, obligând-o totodată pe aceasta, prin ameninţări, să bea dintr-un pahar urina minorei (…)”, se arată în motivarea instanţei.

Incidentul a fost filmat şi publicat pe Facebook.

Victima a declarat în faţa instanţei prin ce a trecut după ce a reuşit să iasă din acel apartament.

„M-am simţit foarte jignit, nu mai ştiam de viaţa mea când mi-au dat drumul şi am plecat de acolo, eram conştient că filmarea o să ajungă pe Facebook pentru că eu am văzut că o colegă de-a lui fiică-sa filma în timp ce mie mi-au dat să beau urină (…) o săptămână nu am mai ştiu de mine, mulţi prieteni nu mai stăteau cu mine, chiar şi maică-mea când a aflat, nu mai ştia ce să facă. A suferit şi mama mea”, a explicat acesta.

În ceea ce priveşte conţinutul cănii, cele două tinere care erau în apartament în momentul agresiunii, care au depus şi mărturie în dosar, au declarat că lichidul era ceai de ceapă şi nu urină.

Agresorul a recunosct faptul că l-a lovit în repetate rânduri pe băiat, însă nu şi că l-ar fi ţinut cu forţa în casă.

„(…) pretinzând că victima a dorit să rămână în locuinţa inculpatului, din moment ce nu a încercat să fugă sau nu a solicitat să fie eliberată, deşi, este evident, din toate probele administrate, inclusiv din înregistrarea video, că victima nu ar fi avut cum să fugă şi nici nu se afla într-o poziţie care să îi permită măcar să solicite să fie eliberată”, se arată în motivare.

Pe lângă pedeapsa de 4 ani şi 8 luni de închisoare, timp de cinci ani, agresorul nu are voie să se apropie la mai puţin de 200 de metri de victima sa şi de mama acestuia, având de plătit şi 10.000 de lei daune morale.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la o instanţă superioară.