Actualitate, Stiri

Şoc! Ministrul Daniel Barbu s-a pus rău cu bolnavii de HIV!

Ministrul Culturii este deranjat de bugetul primit de bolnavi, în comparaţie cu bugetul lui pentru festivaluri

daniel_barbu_82072800

Declaraţia şoc al lui Daniela Barbu ar putea fi urmată de o demisie?! Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a afirmat că Programului Naţional de Prevenire şi Control HIV/SIDA îi sunt alocaţi prea mulţi bani, mai exact jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii, scrie Gazeta de Sud. Barbu a mai spus că „nu suntem în Africa de Sud” şi că s-ar putea face mai multe festivaluri „dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”.

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu înţeleg, eu personal. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri «Shakespeare» sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul «Shakespeare» de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”, a spus ministrul Barbu.

Legat de această declaraţie, Iulian Petre, directorul executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, i-a cerut lui Daniel Barbu, printr-un comunicat de presă, să-şi ceară scuze public celor peste 12.000 de bolnavi HIV/SIDA. Mai mult, UNOPA solicită şi prim-ministrului Victor Ponta, dar şi ministrului sănătăţii, Eugen Nicolaescu, să exprime public poziţia guvernului faţă de cele declarate de domnul Daniel Barbu.

 

 

blank