International, Stiri

Şoc! Ce efect are telefonul mobil asupra omului

De unde vine nefericirea noastră?!

mobil

Telefonul mobil ne face mai stresati, mai anxiosi, intr-un cuvant mai nefericiti! Acesta este rezultatul unui studiu efectuat de cercetatorii americani, ce vine sa contrazica rezultatele anterioare care sustineau contrariul.

Cercetatorii au descoperit ca, in loc sa ii faca pe oameni sa se simta mai aproape de prieteni, telefonul mobil le crestea gradul de anxietate, deoarece numerosi participanti la studiu se simteau de fapt obligati sa pastreze legatura cu ceilalti prin apeluri, sms-uri si postari pe retelele de socializare.

Acest nou studiu mai demostreaza si faptul ca utilizarea constanta a telefonului ducea la cresterea nivelului de stres.

„Reteaua sociala ma face uneori sa ma simt oarecum legat de telefon, de parca as avea alta obligatie in viata”, a spus unul dintre studentii participanti la studiu.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetatorii au folosit o unitate de masura clinica a anxietatii si raspunsurile privind nivelul de satisfactie fata de propria viata ale fiecarui student.

„Nu mai exista timp sau singuratate in viata acestor studenti si cred ca, pentru sanatatea mintala, este nevoie de timp de reflectie, de introspectie, de analiza a intamplarilor vietii sau pur si simplu de refacere dupa stresul de zi cu zi”, a declarat unul dintre cercetatorii care a participat la studiu.

De asemena studiul a mai scos in evidenta si comportamentul unora dintre cei cei intervievati, care sustineau ca dau mesaje de dimineata pana seara, ceea ce poate fi un fapt in sine extrem de stresant.

 

 

blank