Sky News
International

Sky News: „Ucraina pune la cale ceva mare”. Argumente prezentate de un fost ofițer britanic de informatii speciale

Britanicul Philip Ingram, fost militar si ofiter de informatii speciale, a declarat la Sky News ca „nu am auzit prea multe” de la partea ucraineana in ultimele zile, ceea ce sugereaza ca ar putea fi vorba de planificarea urmatoarei lor mari miscari.

Sky News: Ingram a precizat ca ucrainenii reusesc sa-i tina pe rusi la distanta in orasul Bahmut. Desi au avut loc cateva bombardamente in noaptea de duminica spre luni la Dnipro si in alte orase, lucrurile sunt „relativ linistite” pe teren in Ucraina, explica el.

El noteaza ca „nu am auzit prea multe” de la partea ucraineana in ultimele zile – ceea ce sugereaza ca ar putea fi vorba de planificarea urmatoarei lor mari miscari.

„Ultima data cand s-a intamplat acest lucru, ei isi lansau contraatacul in Herson, iar data precedenta in Harkov”, a spus el.

Fortele armate ale Ucrainei se pregatesc pentru o mare operatiune militara, dar amanuntele sunt pastrate sub secret, a anuntat, saptamana trecuta, comandantul-sef al Fortelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnii, intr-un interviu acordat publicatiei The Economist.

„Cu acest tip de resurse [care sunt disponibile – n.r.] nu pot desfasura noi operatiuni mari, chiar daca lucram la una chiar acum. Este pe drum, dar nu o puteti vedea inca”, a precizat generalul.

Zalujnii a explicat ca numarul de munitii este limitat nu doar in armata ucraineana, ci si la aliatii din Occident. La urma urmei, acestea sunt foarte scumpe, iar daca sunt folosite prea mult, Europa va fi epuizata, a subliniat generalul.

blank