Putin
International

Situație disperată pe frontul din Ucraina. Militarii lui Vladimir Putin primesc arme defecte și mâncare stricată. Dezvăluirile unui dezertor rus

Trupele ruse implicate în invazia Ucrainei au probleme cu echipamentele militare și cu armamentul din dotare. Dezvăluirile au fost făcute de un fost parașutist rus, Pavel Filatiev, participant la invazia din 24 februarie. El a dezertat în vară din armata lui Vladimir Putin și a publicat un jurnal intitulat „ZOV” în care descrie experiențele din război.

Fostul parașutist rus Pavel Filatiev a fost unul dintre zecile de mii de militari care au participat la invazia din Ucraina, declanșată pe 24 februarie. După o serie de experiențe neplăcute, pe front, el a refuzat să mai lupte și a dezertat, în vară.

Ajuns în Franța, unde s-a refugiat de frica Moscovei, Pavel Filatiev a publicat un jurnal despre experiențele pe care le-a încercat în război. Volumul a fost intitulat „ZOV”, după inițialele inscripționate pe echipamentele militare rusești.

El a devenit unul dintre criticii invaziei declanșate de Vladimir Putin, iar acum a dat detalii despre situația armatei ruse. Într-o relatare pentru postul de televiziune BFM TV Pavel Filatiev a povestit că militarii lui Vladimir Putin care luptă în Ucraina au mari probleme logistice. Potrivit spuselor sale, parte din armamentul pe care îl folosesc este nefuncțional, iar multe dintre echipamente sunt defecte sau lipsesc. Mai grav, conducerea armatei nu vorbește despre aceste probleme pentru a nu atrage sancțiuni.

„Sunt probleme cu echipamentul. Armele sunt adesea defecte, dar conducerea nu îndrăzneşte să vorbească”, a povestit fostul paraşutist rus Pavel Filatiev.
1
Soldații ruși fură mâncarea de care au nevoie

Filatiev a mai spus că nici resursele de hrană nu sunt suficiente, iar de multe ori soldații primesc hrană alterată sau insuficientă. De aceea sunt nevoiți să-și procure alimentele așa cum pot, în cele mai multe cazuri furându-le.

„Sunt probleme la toate nivelurile. Cu mâncarea, de exemplu. Furăm mâncare de la cantină şi primim mâncare stricată”, a afirmat el.

Fostul parașutist nu exclude folosirea armelor nucleare
Fostul parașutist, primul soldat care a criticat public războiul purtat de Rusia, este de părere că rezultatul conflictului este cert. Rusia va pierde în fața Ucrainei, iar Vladimir Putin nu face decât să-și grăbească sfîrșitul, după acest război.

„Putin a pierdut deja şi va continua să piardă. Îşi bate din ce în ce mai multe cuie în propriul sicriu”, a spus Filatiev.

Pe de altă parte, fostul parașutist rus nu exclude ca Moscova să folosească armele nucleare, dat fiind că se află într-o situație disperată.

După jurnalul publicat de fostul parașutist, mai mulți militari ruși, în special dintre cei recrutați în ultimele săptămâni au decis să rupă tăcerea. Mai multe clipuri postate pe rețelele de socializare prezintă condițiile proaste în care sunt mobilizați, lipsa echipamentelor și armele vechi cu care au fost dotați. Într-un videoclip din 7 octombrie, soldaţi ruşi au denunţat condiţiile proaste ale mobilizării lor.

blank
blank