Actualitate, Stiri

Siria deţine mijloacele pentru a respinge un atac occidental, afirmă o sursă rusă

Ruşii sunt rezervaţi în privinţa unei eventual atac. O posibilă intervenţie occidentală în Siria nu va aduce o „victorie uşoară”, deoarece această ţară dispune de sisteme de apărare antiaeriană pentru respingerea atacurilor, a declarat marţi o sursă citată de agenţia Interfax, relatează AFP.

presstvir_64842600„Dacă armata americană şi NATO lansează o operaţiune împotriva Siriei, nu va fi o victorie uşoară”, a declarat o sursă diplomatico-militară. „Sistemele multifuncţionale de rachete sol-aer (de tip) Buk-M2E şi alte mijloace de apărare antiaeriană pe care le deţine armata siriană vor asigura un răspuns pe măsura agresorilor”, a adăugat sursa.

Ea a anunţat că Siria deţine, în prezent, până la zece baterii de asemenea sisteme multifuncţionale.

Rachetele de tip Buk sunt un sistem rusesc aerian, polivalent, mobil cu rază medie de acţiune şi au fost introduse în serviciu în 1979. Sistemul este destinat apărării forţelor terestre şi punctelor vitale (poduri, centre de comunicaţii, centrale electrice, etc.).

O serie de capitale occidentale conduse de Statele Unite intenţionează să efectueze lovituri împotriva regimului sirian ca răspuns la un presupus atac chimic comis în apropiere de Damasc, soldat cu sute de morţi.

Rusia, un aliat puternic al preşedintelui Bashar al-Assad, căruia îi vinde armament, a avertizat că o intervenţie militară va avea consecinţe „catastrofale” pentru ţările din Orientul Mijlociu sau Africa de Nord.

 

blank