Actualitate, Stiri

Socrul lui Băsescu a fost dus la azil

Singurătatea l-a doborât pe bătrânul de 94 de ani

4-maria-si-tatal-la-ultima-iesire-in-public
Maria Băsescu vine să-şi vadă tatăl de câte ori poate

 Socrul preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Andruşcă (94 de ani), este internat de aproape o jumătate de an la Căminul de Alinare din localitatea Ilişeşti, unde se află sub strictă supraveghere medicală.

Moartea Aurorei Andruşcă a reprezentat o lovitură puternică pentru familia primei doamne Maria Băsescu, dar mai ales pentru soţul bătrânei. Gheorghe Andruşcă (94 de ani) a suferit foarte mult, iar starea sa de sănătate s-a degradat vizibil. Nici vizitele dese ale fiicelor şi ale nepoatelor nu l-au ajutat să îşi revină, astfel că soţia preşedintelui Băsescu a încercat pentru o perioadă să îl ia acasă la ea, în Bucureşti. Bătrânul ducea însă dorul casei sale din Burdujeni, Suceava, şi simţea lipsa rudelor şi a prietenilor.

Singura soluţie pentru ca socrul preşedintelui să fie aproape de oraşul natal, dar şi pentru a primi îngrijirea necesară a fost de a-l interna într-un azil de bătrâni. Unitatea de la Ilişeşti (la 18 km de Suceava) a fost construită în 2005 la standarde europene, iar pensionarii de aici beneficiază de trei mese pe zi, îngrijire medicală şi asistenţă socială, dar şi de mijloace de a-şi petrece timpul liber.

4-azil_b4ad105bf8
Azilul în care trăieşte bătrânul pensionar

Preţul pentru o lună de îngrijiri ajunge până la 2.000 de lei. Aici, Gheorghe Andruşcă este vizitat periodic de fiicele sale şi de preotul de la biserica din Burdujeni, Adrian Pârlac. “Se simte bine acolo, nu stă singur, că dacă era acasă era mai greu. Stela ( n.r. – fiica sa care locuieşte în casa părintească) merge la serviciu şi cine să aibă grijă de el? Este bătrân, bolnav şi trebuie supravegheat medical. Acolo, la cămin la Ilieşeşti îi este foarte bine, stă într-o rezervă. Plus că e un cămin unde stau pensionari militari, medici, toţi care au avut o carieră frumoasă”, ne-a destăinut preotul.

Cu toate acestea, bătrânul nu a apucat să îşi vadă până acum strănepoata, pe Sofia Anais, fiica în vârstă de o lună şi jumătate a Elenei Băsescu. Mezina familiei preşedintelui a fost foarte apropiată de bunicii săi de la Suceava şi probabil că, imediat ce va putea pleca la drum cu fiica sa, va merge să i-o prezinte bătrânului Andruşcă.

 

blank