Actualitate

Sindicaliștii de la Dacia au organizat un protest de amploare la Mioveni

Sindicaliștii de la Dacia s-au adunat în piața centrală din orașul Mioveni pentru a protesta față de autorități.
Aceștia au început protestul prin intonarea imnului național, iar apoi au trecut la scandari împotriva guvernului și totodată au cerut măsuri concrete pentru urgentarea proiectelor de infrastructură și protejarea industriei românești.

„Primul obiectiv este autostrada Sibiu-Pitești. Cel de-al doilea, care nu este mai puțin important decât primul, este programul Rabla. Dacă programul Rabla nu este continuat (…) riscăm până la 30 de zile de șomaj tehnic anul acesta”, a spus liderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), Nicolae Pavelescu.

Dacă cererile lor nu vor fi ascultate, aceștia vor organiza un nou miting, dar nu la Mioveni, ci la Pitești. Potrivit organizatorilor mitingului, la acțiunea de la Mioveni au participat aproximativ 8.000 de oameni, membri de sindicat de la Dacia și societățile furnizoare, precum și familiile acestora.
Sindicatul precizează că finalizarea autostrăzii Pitești — Sibiu va genera mii de locuri de muncă și le va consolida pe cele existente, iar ”tergiversarea continuă a demarării lucrărilor induce ideea că există alte interese de a submina această importantă lucrare, finanțată de fapt cu bani europeni”.

blank