Simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, marţi, simularea la matematică. Din fericire pentru cei care nu au reuşit să rezolve exerciţiile, considerând că examenul a fost greu, notele de la simulare nu se trec în catalog.

evaluare_nationala_mate_48904900

Simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Elevii din Constanţa au apreciat că exerciţiile pe care le-au primit la examenul de matematică de miercuri au fost „grele spre naşpa„.

Simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Elevii de la Şcoala nr. 24 „Ion Jalea” din Constanţa s-au declarat total dezamăgiţi de subiecte, considerându-le mult mai grele decât modelele oferite pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei. „Dacă la subiectele I şi II am mai scăldat-o, în schimb, subiectul III a fost aproape imposibil de dus la capăt„, a spus un elev.

Elevii de clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa au fost mai relaxaţi după simulare şi au declarat că subiectul III nu a fost foarte dificil. Totuşi, au fost de acord că a fost mai greu decât se aşteptau.

Simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. O profesoară de matematică a precizat, după discuţiile cu elevii de clasa a VIII-a, că se aşteaptă „să plouă cu note de 5 şi de 6″.

Rezultatele Evaluării Naţionale 2015 vor fi afişate vineri, 6 martie, la fiecare unitate de învăţământ.

Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.

Calendarul examenului de Evaluare Naţională 2015:

  • 13 iunie 2015                   Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 15-17 iunie 2015              Inscrierea la Evaluarea Nationala
  • 22 iunie 2015                   Limba si literatura romana – proba scrisa
  • 23 iunie 2015                   Limba si literatura materna – proba scrisa
  • 24 iunie 2015                   Matematica – proba scrisa
  • 26 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
  • 26 iunie 2015                   Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
  • 27 – 29 iunie 2015            Rezolvarea contestatiilor
  • 30 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

 

Și elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Astfel, aceste simulări pentru bacalaureat vor avea următorul calendar: Limba și literatura română (2 martie), Limba și literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise, iar afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Citeste si...
Lady Gaga a abuzat de Photoshop!