Sport, Stiri

Simona Halep s-a calificat în sferturi după o revenire spectaculoasă

616243-simona-halep

A cincea jucătoare a lumii a trecut ieri de Sabine Lisicki cu 5-7, 6-3, 6-2, într-un meci încheiat aproape de miezul nopţii în România. Azi, ea joacă pentru un loc în semifinale cu Ana Ivanovici.

Simonei nu-i place să joace seara tîrziu, dar organizatorii de la Madrid au programat meciul său din optimile de finală la ora 20:00, ora locală. O seară răcoroasă şi vîntoasă în capitala Spaniei. Poate de aceea, românca a intrat mai greu în partidă.

A stat tot timpul lîngă Sabine, dar ceva o deranja. Poate forţa loviturile germancei clasate pe locul 16 în lume, poate scurtele exasperante de care s-a tot folosit în prima parte a meciului.

O tactică apăsătoare care a adus multe zîmbete pe chipul Sabinei şi pe cel al antrenoarei şi partenerei sale de dublu, Martina Hingis. Simona a încercat să-i facă faţă, să-i tempereze elanul, însă Lisicki a reuşit să ia primul set cu 7-5.

“A jucat foarte bine la început, a servit foarte bine, iar eu am fost crispată, nu am avut deloc relaxare în braţ”, a explicat Halep la final. “A pus multe scurte, mi-a rupt ritmul”.

După o incursiune la vestiare pentru Simona şi încă o repriză de zîmbete între Martina şi Sabine, energia se muta de partea cealaltă a fileului. Românca în vîrstă de 22 de ani creştea nivelul şi la 3-3 în setul secund a făcut break-ul. Şi bucuria se muta dintr-o lojă în alta.

În cea româncei, managerul Virginia Ruzici, antrenorul Wim Fissette, preparatorul Teo Cercel, fratele Simonei, toţi trăiau intens momentul bun al apropiatei lor. Şi Simona nu s-a mai oprit. A făcut 6-3 şi a trimis meciul în decisiv, unde a pornit din nou în cea mai mare viteză.

În timp ce Sabine şi pierdea magia, Simona urca spectaculos şi jocul său era din ce în ce mai precis. Spaniolii se uitau din ce în ce mai des la ceasuri. Era deja 10:00 şi mai era un meci în program.

Între timp, Simona s-a distanţa la 2-0 şi totul părea mai uşor. Dar Sabine a mai tresărit o dată şi a egalat la 2, însă n-a durat prea mult pentru că românca a făcut din nou break şi s-a dus la 4-2. Martina Hingis a coborît din nou lîngă Sabine la 5-2. Discursul nu a mai fost atît de relaxat. Un game mai tîrziu, la 22:30, Simona a încheiat meciul cu 5-7, 6-3, 6-2. “Îmi pare bine că nu am cedat, am luptat pînă la capăt şi am cîştigat”, a spus Halep.

Azi, însă are o nouă bătălie de dat, în sferturile de finală, nu înainte de ora 16:00, cu Ana Ivanovici, cea care a învins-o anul acesta pe zgura de la Arenele BNR în Fed Cup şi care are un început de an fantastic. “Am jucat la toate orele, aşa e în orice turneu, trebuie să te adaptezi mereu. Sper să fac un meci bun cu Ana Ivanovici”, a încheiat Simona. În Caja Magica orice e posibil.

Simona Halep-Ana Ivanovici, ora 16:00, DolceSport

2-1 este scorul întîlnirilor directe dintre Ana Ivanovici şi Simona Halep

87.680 de euro este premiul Simonei Halep pentru atingerea sferturilor de finală