Românca a învins-o pe ucraineana Lesia Ţurenko

 Simona Halep

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 170 WTA, sportivă venită din calificări, şi a acces pentru prima dată în carieră în turul trei al turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Simona Halep a avut nevoie de o oră şi 49 minute pentru a trece de Ţurenko. Partida dintre cele două jucătoare fusese programată iniţial pentru joi, dar a fost amânată din cauza ploii.

Meciul a început echilibrat şi ambele sportive şi-au fructificat serviciul până la scorul de 3-3. A urmat o serie de şase ghemuri consecutive câştigate de Simona Halep, începută cu un break, iar românca a condus cu 6-3 (în 34 de minute), 3-0. Pe fondul unei căderi inexplicabile de formă, cu numeroase greşeli comise de jucătoarea din Constanţa, Ţurenko a câştigat şase din următoarele şapte ghemuri, egalând scorul la seturi, după 6-4 (în 32 de minute).

În decisiv, Simona Halep şi-a mai revenit, fiind “ajutată” şi de câteva mingi uşoare ratate de adversara ei, fostă numărul 60 mondial. Simona Halep a obţinut break-ul în al doilea ghem, a condus cu 3-0 şi cu 5-2. La acest scor, Simona Halep a ratat două mingi de meci, apoi Ţurenko a câştigat ghemul când românca a servit pentru set, apropiindu-se la 4-5. Însă Simona Halep şi-a adjudecat următorul ghem şi a încheiat setul cu 6-4 (în 43 de minute).

În faza următoare, românca o va întâlni pe elveţianca Belinda Bencic, locul 71 WTA, în vârstă de 17 ani, care a învins-o, cu scorul de 6-4, 7-5, pe americanca Victoria Duval, locul 114 WTA, jucătoare venită din calificări.

Accederea în turul trei este recompensată cu 71.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA.

Simona Halep este la a patra participare la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. În 2011 şi 2013, ea a ajuns în turul doi, iar în 2012 a fost eliminată în primul tur.