Simona Halep va intra în istoria tenisului. Românca de 27 de ani va deveni jucătoarea aflată în activitate cu cele mai multe săptămâni consecutive petrecute în Top 10 WTA.

Simona a intrat, începând de azi, în cea de-a 293-a săptămână în care se află printre cele mai bune 10 jucătoare ale lumii, susține ziare.com. Astfel, ea a egalat recordul deținut de Venus Williams și îl va doborî săptămâna viitoare, ținând cont că ea nu poate părăsi Top 10 la finalul US Open.

Prima oară când a pătruns între cele mai bune 10 jucătoare a fost pe 27 ianuarie 2014. De atunci, ea s-a aflat în Top 5 WTA 270 de săptămâni. Mai mult, 192 dintre ele ea s-a aflat pe podiumul clasamentului WTA.

Halep, eliminată în turul 2 la US Open
Simona Halep avea șanse să ajungă chiar pe prima poziție WTA, dacă s-ar fi impus la Flushing Meadows. Ea a fost învinsă surprinzător de Taylor Townsend scor 6-2, 3-6, 6-7 (4), în turul secund.

“M-am obişnuit. Este al treilea an. Sunt dezamăgită. Aveam aşteptări de la mine, să fiu încrezătoare şi să simt jocul. Dar astăzi a fost diferit. Am fost foarte aproape. Am avut minge de meci. Însă uneori se întâmplă. Trebuie doar să privesc înainte. Sunt campioana de la Wimbledon, aşa că nu voi strica asta”, a spus  Halep.

De notat e și faptul că, la precedentele două ediții, ea fusese învinsă încă din primul tur de Maria Sharapova, respectiv Kaia Kanepi.