Simona Halep
Sport

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o duce rău. Și-a multiplicat averea în bani după ce a vândut două vile de lux.

Anul trecut, Simona Halep a fost suspendată de la campionatele de tenis pentru acuzația de dopaj cu roxadustat. Primea patru milioane de dolari anual din sponsorizări.

Acum, rămasă fără sponsorizări și fără potențiale premii în valoare de milioane de dolari, Simona Halep ar fi nevoită să înapoieze două milioane de dolari, trofeele și titlurile câștigate după 29 august 2022. Însă fosta campioană nu stă rău cu banii. No photo description available.

Simona Halep – Sursa Foto: Facebook

Simona Halep și-a vândut casele și s-a mutat în Dubai pentru a se antrena

Stând departe de lumina reflectoarelor după ce a fost suspendată de un an, sportiva în vârstă de 32 ani și-a vândut vila de la Snagov și cea din Primăverii, ambele cu 10 mișlioane de euro, potrivit Orangesport.ro. Prima vilă valorează 4 milioane de dolari, cea de-a doua aproximativ 6 milioane de dolari.

S-ar fi mutat definitiv în Emiratele Arabe Unite, la Dubai. Sportiva ar fi ales să investească banii obținuți din vânzarea vilei din Snagov într-o proprietate în Emiratele Arabe Unite, pentru a se antrena.

Și speră ca TAS să-i reducă predeapsa anul viitor. De asemenea, jucătoarea a dat în judecată firma care a produs suplimentul Keto MCT, contaminat cu roxadustat, ea ieșind cu testul pozitiv la US Open. Avocatul jucătoarei, Bogdan Stoica, intervievat la Euronews, a refuzat să dezvăluie suma despăgubirilor solicitate de Simona. PRO SPORT estimează că ar putea obține peste 10 milioane de despăgubiri.

Averea Simonei Halep

Potrivit Forbes, Simona Halep s-a aflat pe locul 10 al tenismenilor bogați, fiind a patra cea mai bine plătită jucătoare de la WTA.

A obținut 10,9 milioane de încasări în 2020, 6,9 milioane de la premiile din turnee și 4 milioane de dolari din sponsorizări.

În total, 40,2 milioane de dolari a câștigat în întreaga sa carieră, situându-se pe locul 3 după Serena și Venus Williams.

Simona Halep are de așteptat până la primăvară

Acuzată de dopaj, tenismena Simona Halep a primit patru ani de suspendare pentru a mai participa la meciuri. Fosta campioană a României la tenis a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a combate decizia de suspendare, însă a primit răspuns că abia după martie 2024 îi va fi analizat cazul.
Simona Halep nu figurează pe lista de audieri după ce a depus o cerere de apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, pe 24 octombrie, după ce a anunțat pe contul ei de Instagram. Dar cazul ei de dopaj va fi analizat după 21 martie 2024.

Fosta campioană a României la tenis a fost suspendată de un tribunal independent pentru o perioadă de patru ani, potrivit anunțului dat de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

blank