Sport, Stirea Zilei, Stiri

Simona Halep, învinsă de Maria Sharapova în finala Roland Garros

Bătălie dramatică! Scorul final: 4-6; 7-6; 4-5

  sharahalep

Simona Halep a pierdut finala disputata sambata la Roland Garros cu Maria Sharapova, in trei seturi, scor 4-6, 7-6, 4-6. Meciul dificil a durat 3 ore şi 2 minute.

Românca a primit tava de argint, la ceremonia de premiere, cu lacrimi în ochi. “Este prima oară când mă aflu în această psotură, de semifinalistă la Roland Garros. Nu o să uit niciodată. O felicit pe Maria Sharapova şi îi doresc succes. Am avut două săptămâni incredibile aici. Mă bucur că aţi venit şi m-aţi susţinut. Mulţumesc tuturor, mai ales românilor. A fost prima finala, sper sa nu fie si ultima”, a declarat Simona Halep

Primul set a durat aproape o ora, a fost foarte lung si foarte disputat. Debutul a fost unul extrem de bun pentru Simona, care a facut 2-0 cu break la inceput de meci, dar a pierdut rapid ritmul apoi, din pacate, permitandu-i Mariei Sharapova sa faca cinci game-uri la rand si sa conduca: 5-2.

Maria Sharapova

Simona a avut un moment de revenire, o rabufnire de orgoliu, poate, imediat, realizand doua game-uri la rand, unul dintre ele cu break. Din pacate, la 5-4 si serviciul pentru Simona, romanca si-a piedut din nou serviciul prilejuind rusoaicei castigarea primul set: 6-4.

Setul secund a inceput foarte bine tot pentru rusoaica. Avea sa fie 2-0, cu un break avans, dar soarta setului nu era deloc jucata. Simona a avut din nou o rabufnire a mandriei sale de mare jucatoare, a egalat la doi, pentru ca apoi sa se mearga cap la cap. S-a mers asa pana la 4-4, moment in care Simona facea breakul ce putea parea decisiv, distantandu-se la 5-4.

Nu a fost sa fie asa nici atunci, pentru ca Sharapova s-a regrupat din nou si a egalat la 5, dupa un cateva retururi de senzatie, dar si cu un mare noroc la ultima minge, cea decisiva pentru egalare, care a atins banda fileului.

Simona a facut din nou un break, pentru a servi din nou pentru set, la 6-5, dar aceeasi super campioana Sharapova si-a revenit, pentru a face un break la zero. S-a ajuns in tiebreak, acolo unde la 5-3 pentru rusoaica, putini mai sperau.

Au trebuit eforturi incredibile ale Simonei pentru a reveni si a castiga un set la tiebreak, un set care parea de o mie de ori pierdut, de o mie de ori castigat inainte de tiebreak, de catre Simona.

 


loading...