„A fost un an dificil. Succesul a venit din încredere şi plăcerea de a juca tenis”

simona_halep_19478600

Numărul 11 mondial la tenis, Simona Halep, a vorbit despre succesul său din acest an dar şi despre greutăţile pe care le-a intâmpinat. La doar 22 de ani, Simona este deja o vedetă de talie mondială. În acest an a avut o ascensiune fulminantă in circuitul WTA, reuşind să câştige 6 turnee şi urcând astfel pe locul 11 în lume , chiar dacă la inceputul anului nici nu putea să spere la aşa ceva.

„A fost un an dificil, pentru că am avut accidentări, probleme la spate foarte grave, n-am avut antrenor o perioadă de câteva luni, la sfârşitul anului trecut şi la inceputul acestui an”, a declarat Halep.

„Am încercat doar să cred în jocul meu, să-mi recapăt încrederea în mine şi plăcerea de a juca, să am curaj pe teren şi să mă bucur de tenis. De aici a venit succesul, neaşteptat chiar şi de mine”, a mai spus Simona.

În toată această perioadă, cel care a susţinut-o şi a fost alături de ea a fost tatăl său.

„La 10 ani, a început să facă turnee afară, în Italia, Franţa, peste tot, iar după 12 ani câştiga toate titlurile posibile”, a povestit Stere Halep.

„A fost visul meu să ajung în top 20. Nu mă aşteptam anul acesta şi nu mă asteptam atât de repede, în jumătate de an să ajung atât de sus, dar mă bucur şi încerc să rămân cu picioarele pe pământ şi să ajung cât mai sus”, a mai precizat Simona Halep.

Românca îşi doreşte ca anul viitor să se menţină în top 20 şi, de ce nu, să intre în primele zece jucătoare ale lumii.