La plecarea spre Dubai, unde va participa la turneu Simona Halep a vorbit din nou despre finalul carierei sale în tenis.

Am 28 de ani, 29 anul ăsta, e normal să fiu pe final de carieră. Am deja 10 ani sau mai mult, nu mă gândesc la retragere, dar sunt pe final”, a afirmat Simona Halep.

Foşti şi actuali mari campioni ai României, Nadia Comăneci, Simona Halep, Ilie Năstase, Cristian Gaţu, Alina Dumitru, Ştefan Birltalan, Gabriela Szabo şi Camelia Potec, au participat miercuri la o dezbatere în Senatul României, în cadrul căreia au solicitat o finanţare mai mare şi investiţii în infrastructură pentru sportul românesc.

Simona Halep, numărul 2 în clasamentul WTA, a făcut un apel către senatori să ajute tenisul românesc prin construirea unei săli şi prin acordarea de finanţare federaţiei. Sportiva în vârstă de 28 de ani a dezvăluit și că se află pe final de carieră.

“Eu n-am mers astăzi să fac politică sau altceva, nu intenționez acest lucru și nici nu am mers pentru mine. Eu sunt pe final de carieră, am posibilitatea să mă antrenez oriunde, dar noile generații au nevoie de o susținere.

În primul rând unde să se antreneze, facilitățile de care noi sportivii avem nevoie și o susținere financiară, pentru că, așa cum am mai spus, sunt un caz fericit, familia mea a reușit să mă susțină financiar.

Dar nu toate familiile care au copilași talentați pot să facă acest lucru, așa că este un apel penru conducerea acestei țări să facă aceste lucruri să se miște”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep atacă primul titlu din 2020 la Dubai – cum se poate apropia de numărul 1 în lume, Ashleigh Barty
Simona Halep pregăteşte asaltul spre primul loc în ierarhia mondială – românca este pe locul 2 în clasamentul WTA, în urma lui Ashleigh Barty, cea care în 2020 a câştigat un titlu la Adelaide şi a ajuns în semifinale la Australian Open, la fel ca Halep.

Jucătoarea din Australia nu va participa însă la turneul de la Dubai din cauza unei accidentări la picior, iar Simona are şansa să se apropie de liderul mondial – anul trecut, campioana de la Wimbledon a jucat sferturile de finală, iar în 2015 a câştigat titlul.

Mai mult, Simona Halep a făcut pregătirea de iarnă la Dubai alături de Darren Cahill şi a reuşit apoi un parcurs excelent la Melbourne. Halep rămâne una din puţinele jucătoare în activitate care a jucat finale de Grand Slam pe toate suprafeţele, după surorile Williams şi Maria Sharapova.

Simona Halep are adversare de top la Dubai
La Dubai va fi şi principala sa urmăritoare, Karolina Pliskova, aflată la 800 de puncte distanţă de Halep, dar şi Elina Svitolina, locul 4 în lume, cea care a primit un wild card după ce a uitat să se înscrie în timp util.

La turneul de la Dubai vor mai fi prezente şi alte jucătoare de top 10 precum Sofia Kenin, proaspăta câştigătoare de la Australian Open, şi Belinda Bencic.

simona halep