Sport, Stiri

Simona Halep a câştigat 331.000 de dolari în trei turnee

Românca poate invoca şi ghinionul în partida cu Pennetta, fiind stopată de ploaie într-o perioadă în care se afla pe val.

Vara fierbinte a Simonei Halep a fost încheiată de o ploaie torenţială la New York. Aflată pe val în meciul din optimi la US Open cu Flavia Pennetta, românca şi-a pierdut ritmul şi concentrarea în câteva ore de pauză.

halepSau italianca a primit o mare gură de oxigen. Cam aşa poate fi concluzionată partida dintre cele două jucătoare, întreruptă de ploaie la 2-6, 5-4 şi minge de set pentru Halep.

Românca s-a oprit astfel la 280 puncte WTA câştigate la New York şi a amânat pentru moment accederea în Top 15 mondial. Cel puţin în WTA Ranking, întrucât în „Race“ (n.r. clasamentul pe 2013) ea se va regăsi deja în acest top de săptămâna viitoare.

Dincolo de eşecul cu Flavia Pennetta, Simona Halep a pus punct unei a doua perioade incredibile din acest sezon, pe care nu ar fi estimat-o la început de drum. Bilanţul în America? Un sfert de finală la Cincinnati într-un turneu Premier, un titlu la New Haven, primul pe ciment, şi o „optime“ la US Open, prima într-o competiţie de Grand Slam.

Toate aceste rezultate au venit ca o continuare la ce a realizat în perioada aprilie – iulie, când a câştigat alte trei turnee. Nici Serena nu a câştigat în 2013 pe trei suprafeţe diferite, zgură, iarbă şi ciment, aşa cum a făcut-o Halep. Acest lucru indică faptul că Simona are deja figura unei jucătoare complete, care mai are de lucrat la „finisaje“ pentru a face şi următorul pas, accederea în Top 10 mondial.

Şi financiar, cea mai bună jucătoare din ţară a momentului a ieşit foarte bine din circuitul american. În cele trei turnee la care a participat, Halep a adunat 331.000 de dolari, 165.000 de dolari fiind premiul de la US Open.