Halep: “A fost o zi perfectă pentru mine”

  Simona Halep

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a înregistrat, miercuri, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusă Svetlana Kuzneţova, numărul 28 WTA şi cap de serie 27. Partida era programată să aibă loc de la ora 15.00 pe terenul secund, însă a început cu trei ore întârziere din cauza ploii.

Jucătoarea Simona Halep, care s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de la Roland Garros, învingând-o în sferturi pe sportiva rusă Svetlana Kuzneţova, a declarat că pentru ea ziua a fost perfectă, informează site-ul oficial al competiţiei.

“Am avut un joc foarte rapid, foarte agresiv. A fost o zi perfectă pentru mine. Mă simt bine. Simt jocul şi să simt pregătită pentru următorul meci”, a spus Halep.

Simona Halep a mai declarat, conform wtatennis.com, că este foarte bucuroasă după această calificare în semifinale. “M-am simţit foarte bine pe teren. Am jucat foarte bine şi am respectat planul de joc. A fost un meci bun şi sunt foarte bucuroasă că acum voi juca în semifinale, la Paris”, a menţionat românca.

Halep a început meciul cu un break, apoi şi-a fructificat serviciul şi a dus scorul la 2-0. Kuzneţova a revenit şi a egalat, 2-2, însă românca a câştigat patru ghemuri la rând şi a încheiat setul cu 6-2 în 33 de minute.

După primul set, Kuzneţova a cerut time out medical, pentru o accidentare la coapsa stângă.

Al doilea set a început foarte echilibrat, tot cu rusoiaca la serviciu. Halep a ratat o minge de break, apoi Kuzneţova a reuşit să câştige ghemul. Halep a întâmpinat şi ea dificultăţi în a-şi fructifica avantajul serviciului, dar a reuşit să egaleze, 1-1. Jucătoarea română a obţinut un break în ghemul 3, încă unul la 3-1, dar imediat şi-a pierdut serviciul, scorul devenind 4-2. Ea a mai câştigat două ghemuri la rând şi a pus capăt meciului după încă un 6-2 în setul secund şi o oră şi 19 minute de joc.

Calificarea în semifinale este recompensată cu 780 de puncte WTA şi 412.500 de euro.

Pentru un loc în finală, Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28, care s-a calificat, miercuri, în semifinale, după ce a învins-o, tot cu scorul de 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani, a zecea favorită a competiţiei şi locul 11 WTA.

Halep şi Petkovici s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, scorul fiind de 2-1 în favoarea româncei, care a câştigat ambele partide disputate în 2013, una dintre ele în finala turneului de la Nurnberg (scor 6-3, 6-3). Victoria sportivei din Germania datează din 2009.

Dacă se va califica în finală, Halep va ocupa începând de luni locul 3 WTA, cea mai înaltă poziţie a unei jucătoare de tenis din România.

În cealaltă semifinală se vor întâlni rusoaica Maria Şarapova, cap de serie numărul 7, şi canadianca Eugenie Bouchard, a 18-a favorită a competiţiei.