Sport, Stiri

SIMONA HALEP. Arbitrul finalei criticat dur de preşedintele FRT şi un celebru antrenor american

media45

Finala feminina de la editia din 2014 a Roland Garros-ului, dintre Simona Halep si Maria Sharapova, e considerata una dintre cele mai spectaculoase din istoria recenta, dar atrage si critici, scrie ziare.com.

Un cunoscut antrenor american de tenis, Brad Gilbert, il pune la zid pe arbitrul partidei, pentru ca n-a avertizat-o la timp pe Maria Sharapova si i-a permis acesteia sa intarzie jocul.

“Am avut senzatia ca Shazza (Maria Sharapova – n.red.) putea sa stea chiar 35 de secunde sau mai mult inainte sa serveasca, iar arbitrul sa nu faca nimic. Atat de enervant”, a scris Gilbert pe Twitter.

“Arbitrului i-as da un cartonas galben. E ridicol ce-a facut! Trebuia s-o avertizeze pentru intarzierea serviciului”, a continuat tehnicianul care i-a pregatit in cariera sa, printre altii, pe Andre Agassi, Andy Roddick si Andy Murray.

Prestatia arbitrului Kader Nouni din finala feminina de la Roland Garros a fost desfiintata de un apropiat al Simonei Halep, care acuza ca rusoaica a fost favorizata pe fata.

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, spune ca tratamentul preferential de care Sharapova a avut parte in finala a contat decisiv.

“Arbitrul a lasat jocul sa curga un pic in favoarea Sharapovei. I-a dat un avertisment pentru tragere de timp abia pe finalul meciului. Ar fi trebuit sa faca treaba asta la inceputul setului intai si, cu siguranta, alta ar fi fost presiunea pe Sharapova si altul ar fi fost timpul de recuperare intre puncte. Sunt convins ca rezultatul ar fi fost altul”, a spus Cosac la Dolce Sport.

De asemenea, Cosac a contestat si modul in care Kader Nouni a gestionat punctul acordat rusoaicei la 4-4 in setul decisiv.