Featured, Politic

Siegfried Mureșan, propunerea României pentru postul de comisar european

Siegfried Mureșan ar fi propunerea guvernului PNL pentru postul de comisar european atribuit României, scrie agenția de presă Reuters, care citează surse din noul guvern de la București.

”O scrisoare va fi trimisă mai târziu azi (marți, n.r.) sau miercuri devreme la Bruxelles”, a precizat un oficial al partidului. ”S-a ajuns la un acord privind propunerea lui Mureșan”, a precizat un alt oficial.

Numirea comisarului european este una dintre priorităţile Guvernului Orban. Oficialii de la Bruxelles nu mai au timp de pierdut și așteaptă până joi o propunere din partea României. României i-a fost atribuit portofoliul Transporturilor.

Premierul Ludovic Orban a evitat, marți dimineață, să confirme oficial propunerea lui Mureșan. ”Nu confirm aceasta stire, în mod evident vom trimite o propunere după consultarea președintelui după audierea în conformitate cu prevederile legale în comisia de Afaceri Europene”, a spus Orban.

Numele lui Mureșan, în prezent europarlamnetar, a fost vehiculat în mai multe rânduri de presa străină și de cea de la București, drept posibilă propunere a guvernului PNL.

Asta după ce toate propunerile guvernului PSD – Rovana Plumb, Dan Nica, apoi Victor Negrescu – au fost respinse, una după alta, prima de Parlamentul European, următoarele de președinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.