Constantin Șovăială, președintele Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, va fi candidatul propus de susținătorii lui Ludovic Orban pentru a ocupa funcția de președinte al organizației județene a PNL Sibiu, anunță Turnul Sfatului. La alegerile ce urmează să se desfășoare în 6 august s-au mai înscris Raluca Turcan, actualul președinte, și Ciprian Faraon, un om de afaceri local care a fost exclus din organizație în urmă cu cinci ani, însă a contestat decizia.

Decizia de a candida pentru președinția PNL Sibiu a actualului secretar general al organizației, Constantin Șovăială, a fost luată în urma unei întâlniri, desfășurată ieri noapte, la care a participat inclusiv liderul partidului, Ludovic Orban. Acesta a ajuns în Sibiu după alegerile desfășurate duminică în Cluj. ”Cred că împreună putem muta proiectele din comunicate și postările de Facebook în realitate. Ce am făcut până acum a fost bine, dar vom înceta să facem poze doar cu panouri, hărți și terenuri goale, ci să punem în aplicare aceste proiecte și să comunicăm doar la final – în spate cu noul spital construit, autostrăzi date în funcțiune, drumuri reparate, rețele de apă-canal noi, parcări și noi investiții în tot județul. Colegii mă cunosc și știu că sunt omul faptelor”, a anunțat Șovăială.

Raluca Turcan a fost aleasă în funcția de președinte al PDL Sibiu în decembrie 2013 și și-a păstrat această funcție și după fuziunea cu PNL. La ultimele alegeri desfășurate în cadrul organizației în aprilie 2017 a fost singurul candidat pentru funcția de președinte.