Featured, Life

Și pentru animalul tău de companie vine iarna. Iată cum îl pregătești pentru vremea rece

Și pentru animalul tău de companie vine iarna.Vine iarna, bine-mi pare, stau în casă la… căldură. Anotimpul rece se apropie cu viteză, iar animăluţele de companie trebuie pregătite corespunzător. Însă nu e cazul să vă fie frică de frig! Se pare că animalele iubesc mai degrabă anotimpul rece decât zilele caniculare.

Iată cum să-ţi pregăteşti animăluţul pentru sezonul rece:

Și pentru animalul tău de companie vine iarna, cel mai bun prieten al omului vrea… frig. Câinii sunt mult mai bine adaptaţi la frig decât la temperaturile extreme din timpul verii. Dar chiar dacă se adaptează uşor la frig, au nevoie de antrenament. La începutul toamnei, îi scoateţi afară dimineaţa devreme, când e cel mai frig, sau noapte târziu. În niciun caz nu trebuie să începeţi să ţineţi câinele în casă. Ca să nu aibă probleme cu frigul, câinele trebuie să facă mişcare. Niciun câine sănătos nu are nevoie de haine în perioada rece, dacă face mişcare în aer liber.

Boxerii sunt înnebuniţi după frig, la fel buldogii cu blană scurtă. Iar speciile cu blana lungă, inclusiv bichonii, sunt perfect adaptaţi. Înaintea iernii, mergeţi cu patrupedul la veterinar, pentru examen medical complet. Toate bolile fac ca animalele de companie să se adapteze greu la temperaturi scăzute, inclusiv bolile dermatologice duc la probleme de adaptare termică. Câinii consumă mai multă energie când fac mişcare în frig.

Citeşte continuarea pe CSID!