Actualitate, Featured

Și-au pierdut românii încrederea în sănătate? Uite ce spun sondajele

Ultimele sondaje arată că românii își pierd tot mai mult încrederea în instituțiile statului. Un exemplu este sistemul de sănătate care, conform măsurătorilor din sondaje a ajuns la cote de avarie, ca urmare a unor scandaluri precum HexiPharma și infecțiile nosocomiale.

Potrivit Avangarde, doar 29% dintre români mai au încredere în sistemul medical. Este probabil cea mai scăzută cotă de încredere din ultimii ani și o cifră care poate genera un adevărat cutremur în sistem. Sondajul Avangarde a fost realizat la începutul lunii octombrie.

Partidelșe au cerut și ele sondaje ample pentru a vedea care este cea mai mare problemă a românilor și a reieșit că tot sănătatea este pe primul loc. La PSD, de exemplu, într-un sondaj extrem de amplu, a reieșit să sănătatea este considerată de români o problemă atât de mare încât acest subiect va deveni punctul principal al programului de guvernare.

O altă cifră care șochează, din sondajul Avangarde, este cea referitoare la încrederea românilor în sistemul de educație. Doar 33% dintre români mai au încredere în școala românească, ceea ce ne arată că și Educația a ajuns la o cotă de avarie.